“Énekeljetek az Úrnak új éneket…” (Zsoltárok 98:1) – Arató Lóránd evangélikus lelkész köszöntette a jótékonysági hangversenyre érkezőket, melyet az Evangélikus Imaház felújításának segítése céljából rendeztek meg az imaházban május 15-én este, 18 órai kezdettel.

-Hirdetés-

Az est megnyitása után a Kiskőrösi Evangélikus Fúvószenekar lépett fel elsőként, Kecskeméti Pál igazgatólelkész vezetésével.

A Kiskőrösi Evangélikus Fúvószenekar is fellépett a rendezvényen

Őket követte Csővári Csilla énekművész, aki a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Énekművész szakán végzett, majd opera- és dalénekesi diplomát szerzett. Számos elismerésben részesülhetett már: többek között első helyezett és különdíjas volt a Les Symphonies d’Automne nemzetközi énekversenyen a franciaországi Maconban, elnyerte a Kölni Operabarátok Társaságának 2011. évi Offenbach-díját, 2014-ben pedig a neves komolyzenei magazin “Opern Welt”, egy modern operaprodukcióban tett teljesítményéért az “Év énekese” címre jelölte.

Csővári Csilla operaénekes

Csillát az Európában, Dél-Amerikában és az Egyesült Államokban is ismert Szokody Anikó zongoraművész kísérte. Pályafutása során olyan legendás helyszíneken lépett fel, mint a Troy Music Hall NY, Teatro Colon, La Scala de San Telmo vagy Buenos Aires.

Szokody Anikó zongoraművész

Arató Lóránd áhítatában a megújulás fontosságát emelte ki, mely az imaház épületére is vár, majd közös imádsággal zárta gondolatait.

A hangverseny záróakkordja a Gospel Sasok fellépése volt. Az énekegyüttest és hangszeres kísérőiket Lupták György nyugállományú evangélikus esperes vezette.

A kiskőrösi Gospel Sasok

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (36 db kép)
MEGOSZTÁS