SAJTÓKÖZLEMÉNY

-Hirdetés-
Ebben a cikkben a téma tartalma miatt nem tartjuk etikusnak fizetett hirdetések megjelenítését, ezért a hozzátartozók érzéseit tiszteletben tartva nem jelenítünk meg hirdetéseket.

A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt egy motorossal szemben. A férfi tavaly augusztusban motorkerékpárjával nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedett, lesodródott az útról, majd egy fának csapódott. A motorkerékpár rázuhant a mögötte ülő utasra, aki ennek következtében a helyszínen életét vesztette.

Kapcsolódó cikk
Tragikus motorosbaleset: egy 35 éves nő halt szörnyet az 54-es főúton
Tragikus motorosbaleset: egy 35 éves nő halt szörnyet az 54-es főúton
Árokba, majd fának csapódott egy motorkerékpár az 54-es főúton Nemesnádudvar és Sükösd között, egy fiatal nő vesztette életét a balesetben....

A vádirat szerint a keceli férfi 2021. augusztus 8-án, délután, Nemesnádudvar térségében 90-104 km/h sebességgel közlekedett motorkerékpárjával a töredezett, egyenetlen aszfaltfelületű 54. számú főúton. Egy balra ívelő útkanyarulathoz érve – mivel nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedett – motorkerékpárjával kisodródott a jobboldali útpadkára, majd az árokba hajtva felborult. Ezután a motor még mintegy 30 m hosszan továbbsodródott, míg végül egy fának ütközve, a sofőr mögötti ülésen utazó nő testére zuhanva megállt.

A baleset következtében a motorkerékpár bukósisakot viselő utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vádlott maga is súlyos, közvetlenül életveszélyes és maradandó fogyatékosság visszamaradásával gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte azt a KRESZ szabályt, amely szerint járművel az útviszonyoknak, így az út vonalvezetésének, az útburkolat minőségének és állapotának megfelelően kell közlekedni.

Az ügyészség a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. Ügyében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

A fotók a bűncselekmény helyszínén készültek. 

Forrás, fotók: http://ugyeszseg.hu/ 

MEGOSZTÁS