Nagy figyelmet fordítanak a nyelvoktatásra a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájában. A beiratkozók két nyelvből választhatnak, ezek a német és az angol. A most ballagók közül Verebélyiné Turán Zsuzsanna tanárnő emelt szinten tanuló angolos csoportjából a közelmúltban négyen, Boros Kata 8.a, Laczi Benedek 8.a, Koczkás Tamás 8.a és Dán Tamás 8.c tettek sikeres Origó típusú komplex középfokú nyelvvizsgát.

Zsuzsa néni már ötödikben kitűzte a célt a diákok elé. Tudták tehát, hogy a nyolcadik évfolyam első féléve már az alapfokú nyelvvizsgára való felkészülésről fog szólni. Ennek megfelelően kellő motivációval, szorgalommal és lelkesedéssel tanultak végig az évek alatt, szem előtt tartva a célt. Szeptember óta pedig minden angol órán tudatosan a vizsgára készültek. Mindenkinek személyre szabottan dolgozták ki a tételeket, külön gyakorolták az írásbeli típusfeladatokat.

-Hirdetés-

A tapasztalt pedagógus sok diákot készített már fel az évek során nyelvvizsgára. Elmondása szerint ilyen csoportja még nem volt, ahol ennyi okos, ügyes, szorgalmas és céltudatos tanuló jött volna össze. Négyükben látta meg azt a pluszt, mely a középfok eléréséhez szükséges. A heti 5 óra mellett beiktattak egy hatodikat is, melyre csak nulladik órában találtak időt, így a négy diák az elmúlt hónapokban pénteken reggel már 7 órakor az iskolapadban ült.

A rengeteg közös munkát még több önálló tanulásnak kellett kiegészítenie ahhoz, hogy elérjék az áhított célt. Ahogy az egyik szülő fogalmazott a tanárnőnek írt üzenetében: „Elhitette velük, hogy képesek rá.”

Az alapfokú nyelvvizsgát tevőkre is nagyon büszke a tanárnő. Az eredményt még nem tudják,de a meglévő tudásuk remek alap a jövőre, és egy következő, immár középfokú nyelvvizsgára nézve.

Az Origó államilag elismert, kétnyelvű vizsgarendszer, amely a felvételi eljárásban többletpontot ér, Magyarországon mindenütt elfogadott.

GRATULÁLUNK A DIÁKOKNAK ÉS A TANÁRNŐNEK IS A KITŰNŐ EREDMÉNYEKHEZ!

Írta, képek: KEVI Petőfi Sándor Általános Iskola

MEGOSZTÁS