A megyei III. osztályú labdarúgó bajnokság 25. fordulójában a Kiskőrösi LC II. csapata hazai környezetben lépett pályára. A május 21-én megrendezett mérkőzésen a kiskőrösiek a Tabdi KSE gárdáját fogadták, akik ellen háromgólos győzelmet arattak.

Kiskőrösi LC-Tabdi KSE 4-1 (2-0)

-Hirdetés-

Kiskőrösi LC: Mlinkó – Lengyel, Molnár, Csóka, Dicsa (Somlyai), Pecznyik (id. Mokrickij), Sinkó, Kriskó, Rumán, ifj. Mokrickij (Pogány), Ribánszki.
Edző: Somlyai Péter

Tabdi KSE: Soós Z. – Kakulya, Soós F., Seres (Fenyős), Szentgyörgyi, Patai, Kolompár (Somogyi), Fekete, Fábián Á., Horváth Á., Kertész.
Edző: Szentgyörgyi Krisztián

A dobogós helyekért harcoló kiskőrösiek nehezen tudták feltörni az első félidőben a szervezetten játszó Tabdi védelmét. A 40. percben Dicsa István szerzett vezetést a hazaiaknak (1-0), majd a 42. percben Ribánszki Ákos növelte a kiskőrösiek előnyét (2-0). A második félidőben helyenként nagy mezőnyfölényben játszott a kiskőrösi csapat, a Tabdi gárdája pedig több veszélyes kontratámadást is vezetett. A hazaiak sokgólos győzelmet az arathattak volna, de a végjátékban rossz döntéseket hoztak vagy a ziccereknél nem koncentráltak megfelelően és óriási helyzeteket hagytak ki sorra. A 72. percben Somlyai Péter gurította el a kapus mellett a labdát tiszta helyzetben és megszerezte a kiskőrösiek harmadik találatát (3-). A 88. percben a hazaiak egy kezezés után büntetőhöz jutottak, amit id. Mokrickij Viktor értékesített magabiztosan (4-0). A Tabdi a 90. percben szerezte meg a szépítő találatát Patai Denisz révén (4-1). A kiskőrösiek magabiztos győzelmet arattak és a helyzeteik alapján akár nagyobb gólarányú is lehetett volna a sikerük, a lelkesen játszó Tabdi ellen.

Somlyai Péter (középen sárga mezben)

Somlyai Péter – Kiskőrösi LC edzője:

„Úgy gondolom, hogy a csapaton nagyon látszik, hogy most már közeledik a bajnokság vége. A dobogó elérésére még van esélyünk, de sajnos már nem a saját kezünkben van a sorosunk, mert egy érmes helyezés eléréséhez a riválisaink botlására is szükség lenne. Ahhoz, hogy legyen esélyünk a dobogóra a mai találkozót mindenképpen meg kellett nyernünk és a hátralévő egy mérkőzésünkön is csak a győzelem az elfogadható a számunkra. Fontos megemlítenem, hogy az idei szezonban végzett edzésmunka és minden évben egyre idősebb játékoskeretünk számára az érmes helyezést már nem biztos, hogy reális célként lehet megfogalmazni. Ma a mérkőzést döntően befolyásolta, hogy az első félidő végén tudtunk két gólt szerezni és előnnyel várhattuk a második játékrészt. A szünet után sokszor túljátszottuk a helyzeteinket és kicsit jobb odafigyeléssel akár nagyobb gólarányú győzelmet is szerezhettünk volna.”

Szentgyörgyi Krisztián (középen kékben a labdával)

Szentgyörgyi Krisztián – Tabdi KSE edzője:

„Jól ismertük az ellenfelünket, felkészültünk a kiskőrösiekből és a taktikánkat is ennek megfelelően építettük fel. Egycsatáros játékkal álltunk fel, amelyben a szervezett védekezésre figyeltünk nagyon. Úgy gondolom, hogy az első félidőben jól működött az elképzelésünk, de sajnos egy néhányperces rövidzárlatunkat kihasználva a szünet előtt két gólt is szerzett a kiskőrösi csapat. Voltak helyzeteink és akár mi is vezethettünk volna, de nem tudtuk a helyzeteinket gólra váltani. A második félidő mindkét oldalon több nagy gólhelyzetet hozott és ebben az időszakban a két kapus volt a mezőny legjobbja. Gratulálok a csapatomnak, mert ennyi helyzetet mint a mai napon, ebben a szezonban még több mérkőzés alatt sem tudtunk kidolgozni. Jó, közönségszórakoztató mérkőzést játszottunk. A kiskőrösieknek gratulálok a győzelmükhöz!”

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (44 db kép)
MEGOSZTÁS