Kinőtted az iskolatáskád? Esetleg a következő tanévben újat kapsz? Van, akinek sajnos még régi sincs és úgy jár iskolába… Varázsolj mosolyt egy társad arcára!
Adj új életet a használt, de jó állapotú iskolatáskádnak!

Idén is iskolatáska-gyűjtést szervez a PontVelem Okos Program, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a GLS Hungary május 23. és június 23. között az ország minden általános iskolájában. A MosolyTáska akcióban a gyerekek a tanév végén felajánlhatják a még jó állapotban lévő, de már nem használt táskáikat, amelyeket a Máltai Szeretetszolgálat juttat el a rászoruló gyerekeknek. A kampány médiapartnere az Origo.

-Hirdetés-

Jótékonysággal zárni az idei tanévet, hogy örömmel lehessen kezdeni a következőt – így lehetne összefoglalni a PontVelem Okos Program, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a GLS Hungary közös iskolai kampányát. MosolyTáska néven indul idén is tanév végi jótékonysági akció az általános iskolákban.
A gyűjtés célja, hogy a gyerekek segítséget nyújtsanak nehéz helyzetben élő kortársaiknak, hogy új iskolatáskával kezdhessék a következő tanévet. A tanulók május 23. és június 23. között adhatják le a jó állapotú iskolatáskákat, melyeket augusztusban olyan családok gyermekei kapnak meg, akik számára a táskavásárlás nehézséget jelentene. A hátizsákokat a gyerekek megtölthetik az év során megmaradt, de még bontatlan vagy nem használt írószerekkel, füzetekkel, vagy üresen is leadhatják a kapcsolattartó tanárnak. A MosolyTáskát személyesebbé tehetik, ha rövid jókívánságot, bíztató üzenetet helyeznek el benne leendő tulajdonosának.

A kampány során a szervezők arra törekednek, hogy a MosolyTáska gyűjtés arra ösztönözze a gyerekeket, hogy a segítségnyújtás is legyen természetes része az életüknek. Ahogy a megtakarításaikat vagy tanulmányaikat, az adományozást és az önkéntességet is tervezzék előre, hogy egy új táska vásárlása ne csupán pénzügyi döntés legyen, hanem alkalom egy náluk nehezebb helyzetben élő társuk támogatására is. Emellett az is fontos szempont, hogy a táska, amely már nem kellett volna a diáknak, újra hasznosulhat és egy másik gyermeknek segítséget jelent. 

A szervezők arra hívják fel az adományozó gyerekek és szülők figyelmét, hogy olyan táskát ajánljanak fel, amely nekik is örömet okozna, és szívesen elfogadnák: hibátlan, tiszta, használható eszközöket adományozzanak. A felajánlott táskákat a kapcsolattartó tanárok dobozokba helyezik, melyeket a GLS szállít el a Máltai Szeretetszolgálat raktárába. A máltai munkatársak a nyár végén olyan gyerekeknek adják át a táskákat, akiknek nincs vagy már nem használható az iskolatáskájuk, családjuk pedig nem tud újat vásárolni.

A Máltai Szeretetszolgálat, a PontVelem Okos Program és a GLS Hungary nem először szervez az általános iskolások számára jótékonysági akciót. 2021-ben az első MosolyTáska akcióban 1300 iskolatáskát ajánlottak fel a gyerekek rászoruló társaiknak, a karácsonyi Mosoly Manók programban pedig az elmúlt hat évben összesen több mint 50 ezer kisgyermeknek készítettek karácsonyi ajándékcsomagot kortársaik.

Az iskolák részletes tájékoztatást találnak a https://www.pontvelem.hu/segits-velem/mosolytaska oldalon.

További információk:

Magyar Máltai Szeretetszolgálat: Parák Eszter, kommunikációs referens, kommunikacio@maltai.hu
PontVelem Nonprofit Kft: Matolcsy Miklós, ügyvezető igazgató, matolcsy.miklos@pontvelem.hu

Sajtóközlemény
Magyar Máltai Szeretetszolgálat
MEGOSZTÁS
Írta: vira