2022. május 29-én, gyereknapon a katasztrófavédelem megnyitotta a tűzoltóságok kapuit a gyerekek előtt. Az ország 383 pontján várták a családokat a hivatásos, önkormányzati és önkéntes alakulatok, hogy bemutassák munkájukat, laktanyáikat.

-Hirdetés-

Környékünkről a Kiskőrösi Hivatásos-Tűzoltóparancsnokság, Akasztó Önkéntes Tűzoltóegyesülete valamint Soltvadkert és Kecel Önkormányzati Tűzoltó Parancsnoksága várta a látogatókat.

A Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon a szeszélyes időjárás ellenére is sok család megfordult. Többször bemutatták a hatalmas ámulattal végignézett rúdon lecsúszást a próbariasztás során. Majd ámultunk-bámultunk és jót mosolyogtunk, hogy a riasztást követően a Karib-tenger kalózai c. film betétdala szólal meg motivációként, amíg elkészülnek a fiúk a bevetésre. Természetesen nem maradhatott el a tűzoltóautóban való fotózkodás, illetve a katasztrófavédelmi autóról való locsolás sem. Továbbá bepillantást nyertünk a sok-sok monitor világába, ahol a riasztásokat kezelik, az épületet felügyelik a tűzoltók.

Ám a nyílt napon nemcsak gyakorlat volt, egyszer bizony valóban riasztották őket, így  kivonultak egy közeli balesethez. Ezt követően azonban folytatódott a bemutató, amint a helyszínről visszatértek.

A kedvezőtlen időjárás miatt Soltvadkerten csekélyebb volt az érdeklődés, azonban itt is sikerült néhány pillanatot elcsípni.

Fotó: Biró Tamás mb parancsnok – Soltvadkert ÖTP
Fotó: Biró Tamás mb parancsnok – Soltvadkert ÖTP

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (85 db kép)
MEGOSZTÁS