Jótékonysági rendezvényt szerveztek a szülők támogatásával május 28-án szombaton a Kiskőrös EGYMI-ben. A jótékonysági rendezvény bevételével az intézmény mellett működő Játékkal a Tudásért Alapítvány működését segítik, amelynek célja az intézménybe járó gyermekek tehetséggondozásának, hasznos szabadidős tevékenységeinek támogatása.

-Hirdetés-

„Először szerveztünk ilyen eseményt. Korábban szülők nevelők bálját tartottunk télen, azonban kicsit kötetlenebb rendezvényt találtunk ki erre az évre. Így jött a majális ötlete, melyet áprilisban vetettünk fel a szülőknek, akik hatalmas összefogással és segítő szándékkal álltak a kezdeményezés mellé. Elsősorban szabadtéri rendezvényt szerettünk volna, azonban az időjárás miatt behúzódtunk az iskola tornatermébe. Összességében egy nagyon jó hangulatú délután volt, melyen 110-en vettünk részt” – mesélte Takács Ildikó, intézményvezető-helyettes.

A helyszín berendezése, a dekorálás olyan jól sikerült, hogy a részvevők valóban a 60-as, 70-es, 80-as évekbe csöppenhettek

Hiánypótló volt a kezdeményezés abból a szempontból, hogy a járványügyi időszakban az utóbbi két évben nem valósulhatott meg hasonló közösségi rendezvény. A szülők és a pedagógusok is nagy lelkesedéssel készültek erre az alkalomra. A helyszín berendezése, a dekorálás olyan jól sikerült, hogy a részvevők valóban a 60-as, 70-es, 80-as évekbe csöppenhettek. A korhű zene mellet jó hangulatú játékos feladatok tették érdekessé, élvezetessé a délutánt, ahol kisdobos és úttörő jelmezbe öltözött pedagógusok fokozták a hangulatot. Az intézményvezetés egy vidám bohózattal készült, amely nagy sikert aratott.

„A Mellékhatás című bohózat kabaréjelenetét adtuk elő. Schaffer István volt az orvos Sinkovics Imre szerepében, Viedner Mónika volt a Tábori Nóra szerepét alakító nővérke, míg én voltam a Szombathy művész úr betegként. Nagy sikert arattunk, igaz elég sokat készültünk is rá” – tette hozzá. 

Schaffer István, Viedner Mónika, Takács Ildikó kabaréjelenete elnyerte a közönség tetszését 

Az iskolai munkaközösségek főzőverseny keretében mutathatták be konyhai tudományukat, amelyben oroszlánrészt vállaltak a szülők.

Bódis Bencét, a Bagatell Next Étterem konyhafőnök helyettesét kértük fel, hogy zsűrizze az ételeket. Többségében pörköltek készültek, azonban volt olyan csapat is, aki grillezett. Bence azt nyilatkozta nekünk, hogy nagyon finomak lettek az ételek. Első helyezett a Kooperatív Team marhapörköltje lett, ami kiegészült egy indonéz levessel a vegetáriánusok kedvéért. Voltaképpen ezzel az indonéz levessel nyerték meg a versenyt, ugyanis ugyanannyi pontjuk lett, mint a Szivárvány Teamnek, akik kakaspörköltet főztek. Azonban ez a leves volt, ami eldöntötte a helyezések végleges sorát. Harmadik helyen az Alternatív Team végzett, ők faszénen és tárcsán grillezett, sült ételeket készítettek. Különdíjat kapott Gál Gyula, aki zúzapörköltet készített. Egyébként minden közösség nevezett ételt a versenyre” – hangsúlyozta.

Az ételeket Bódis Bence értékelte

A délután folyamán tombolajegyek vásárlására is lehetőség nyílt. Rendezvényük támogatói nagyon sok értékes tombolatárgyat, szolgáltatást ajánlottak fel.

A tombolatárgyak egy része

Támogatóik voltak: Kunhegyesi Ferenc festőművész, Akker-Plus Kft., Király Pék és Társa Bt., Akasztói Horgászpark és Halascsárda, Diego, Elektro Favorit Műszaki Szaküzlet, Csepi Könyvesbolt, Kurta Étterem, Diós-Gumi Kft., Bim-Bam Cukrászda, ShredX Fitness, Van Kristály és Otthon Design, Ákos Férfidivat Szabóság, Golyó Burger Kiskőrös, Oázis Büfé Kiskőrös, Fábián Dekor, Divat Fashion, Írisz Optika, Veisz Péter masszőr, Feri Húsboltja Kiskőrös, Zanda Home Kiskőrös, Material Plastic Soltvadkert, Játékkal a Tudásért Alapítvány.

A Kiskőrösi EGYMI ezúton is köszönetet mond a sok önzetlen felajánlásért!

Az eseményt zenés-táncos programelemekkel tették még emlékezetesebbé

A jól szervezett programon igazán maradandó élményekkel gazdagodhattak a résztvevők, ez tükröződött az általuk megfogalmazott visszajelzésekből is.

Végre újra együtt!” állt a Titkos üzenet “falon”

 

Képek: Kiskőrösi EGYMI 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (99 db kép)
MEGOSZTÁS