Soltvadkerten a kezdetektől fogva 17 szezonon keresztül rendezték meg folyamatosan a Bács-Trophy Bajnokságot. Talán ezért is, vagy a helyszín adottságainak köszönhetően idén is közel hatvan nevező érkezett a versenyre. A táborhely a Vadkerti-tó Kempingben volt.
A rendezők, a Soltvadkert Motorsport Racing Club már hónapokkal a verseny előtt megkezdte a felkészülést, és a verseny zavartalan lebonyolításához szükséges munkát. Régi pályákat újítottak fel a már meglévők mellett és új pálya is készült, így lett homok és sár bőven, éjjel és nappal is!

-Hirdetés-

A versenyzőket május 27-én este, az éjszakai rajt előtti eligazításon Kárász András Soltvadkert város alpolgármestere köszöntötte, és beszédében örömét fejezte ki, hogy a kezdetektől fogva Soltvadkerten is megrendezésre kerül ez a fajta terepjárós verseny.

Kárász András alpolgármester humorosan megjegyezte, hogy annyit ért az autókhoz, hogyha sárga lámpa gyullad ki a műszerfalon akkor hamarosan, ha piros akkor azonnal szerelőt kell hívni.

A pénteken még nyárias időt szombatra felváltotta az esős, hűvös, őszies időjárás, ami újabb erőpróbát jelentett a résztvevők számára. Folyamatosan változott az eső miatt a speciál pályák állapota, ami inkább nehezítette, mint könnyítette a versenyzők dolgát.

Versenyzőként az időjárás eleinte szinte tökéletes volt. Az az úgymond pont kellemes meleg, ami tökéletes egy ilyen versengéshez. A későbbiekben viszont sajnos az eső jóval nehezebbé, játékosabbá tette a pályákat, amivel nem sokan számoltunk. Eleinte még bíztunk benne, reméltük, hogy elkerül minket.
A speciálok teljesen jók voltak és teljesíthetőek. Az esti első egy tempósabb, inkább időre menő pálya volt. Viszonylag könnyen lehetett teljesíteni. A többi speciálok inkább technikásak, ezáltal lassabban teljesíthetőek voltak. Nagyobb összpontosítást és odafigyelést igényeltek.

Darányi Kevinnek Demeter János szervező nyújtja át a jól megérdemelt kupát.

Az versenyautóm a jelenlegi állapotát 2 éve nyerte el. Azon belül is gondolok itt a bukócsőre az első merev híd beépítésére, a nagyobb motorra is.
Amióta megvan, azóta benzines és ebben dízel sosem lesz. Egy gyorsabb csörlő van rajta, ami a versenyeken eddig, ha kellett minden hiba nélkül szerepelt, és 31×10,5xR15-ös cst gumikkal versenyzem.

A két nap számomra szuper volt! A profi kategória előkelő 3. helyén zártuk a mezőnyt, aminek nagyon örülök.
A pályákban nem csalódtam, jó volt a szervezés, minden gond nélkül ment végig.”
– mesélte a verseny végén hírportálunknak Darányi Kevin versenyző.

A képen balról jobbra: Hirsch József navigátor, Demeter János szervező és Szűcs Imre sofőr

Soltvadkerten a díjátadó után a BS Plastic Kupát mindig egy olyan versenyző kapta, aki versenyzésével valamilyen kiemelkedő eredményt ért el, sportszerűséget mutatott vagy versenytársának segítséget nyújtott.
Az idén Hirsch József navigátor és Szűcs Imre sofőr az extrém kategóriában az egyik speciál kiemelkedő rövid idejű és hibátlan teljesítéséért kapta.

A szervezők ezúton is gratulálnak az elért eredményekhez, és várnak vissza mindenkit jövőre is!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (74 db kép)
MEGOSZTÁS