Május végén, a gyermeknapot övező időszakban hagyományosan gyermekhetet tartanak a Csengődi Napköziotthonos Óvodában. Ezekben a napokban olyan élményeket gyűjthetnek a kicsik, amilyenekre a nevelési év folyamán kevésbé nyílik lehetőségük. Ebben az évben is többféle programmal készültek az óvónők.

A hét első napján az óvó nénik és a dajkák kíséretében a művelődési házba látogattak a csoportok, ahol többféle tevékenységre is lehetőségük nyílt. A hagyományőrzés jegyében Csatai Gyuláné Erzsikével a keretes szövést próbálhatták ki, a tavaszhoz, a nyárhoz és a kedves mesefiguráikhoz kapcsolódó képecskéket színezhettek, valamint a könyvtárban mesedélelőttön vehettek részt. A papírszínház eszközével egyebek mellett a három kismalac és a kalandozó medve története is megelevenedett számukra. A mesehallgatást követően érdeklődve lapozgatták a könyveket, melyek közül néhány többüket is rabul ejtett.

-Hirdetés-

Bár a tervezett játszótéri mókázást az időjárás keresztülhúzta, a hét folyamán még sok kaland vár a gyerekekre. Mint azt Kuncz Tímea óvodavezető elmondta, kedden a Kiskőrösi Egészségügyi, Gyermekjóléti és Szociális Intézmény Család- és Gyermekjóléti Központja „társulatának” bábelőadását tekinthetik meg, szerdán Rózsás Viki koncertjével lepik meg az apróságokat, csütörtökön pedig a szülők és a csengődi kenyérbolt jóvoltából sétával egybekötött közös fagyizásra kerül majd sor.

A csengődi óvoda dolgozói a ballagást megelőző napokat is emlékezetessé teszik a búcsúzó gyerekek számára: a „Nagy Héten” a nagycsoportosokra kirándulás, ugrálóvár és sok egyéb meglepetés is vár.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (75 db kép)
MEGOSZTÁS