Zenés jó hangulatban telt a szülők-nevelők bálja május 28-án a KEVI tanterületén, melyet idén rendhagyó módon szabadtéren, sátor alatt szerveztek meg. A pandémia okozta bizonytalanság miatt esett a választásuk erre a helyszínre, azonban az élőzene, a táncos produkció és a tombola-nyeremények kisorsolása ezúttal sem maradhatott el.

 

-Hirdetés-

Szentgyörgyiné Szlovák Mária igazgató asszony így mesélt az eseményről hírportálunknak:

„Eredtileg februárban szerveztük volna meg a szülők-nevelők bálját, de akkor még bizonytalan volt a helyzet a pandémia miatt. Már januárban tudtuk, hogy döntést kell hoznunk a bállal kapcsolatban. Én akkor azt javasoltam SZMK elnökünknek, hogy a februári alkalmat ne rendezzük meg, mert minden olyan bizonytalan, azonban elengedni sem szerettem volna ezt a rendezvényt. Aztán hirtelen jött az ötlet, hogy helyette szervezzünk kerti party-t a tanterületen. Négy évvel ezelőtt volt itt nálunk egy háromnapos, országos találkozó, ahol 300 pedagógust láttunk vendégül. Akkor is sátrakat állítottunk, ezért gondoltam arra, hogy szervezzünk idén is hasonlót. Azért esett a tanterületre a választásunk, hiszen itt nem zavartunk senkit. Ez egy kerti party-nak indult, azonban az időjárás miatt azt nem mertük megrendezni. Végül Martin Ferenccel, a Városüzemeltetési Osztály vezetőjével és Domonyi László polgármester úrral vettük fel a kapcsolatot, akik segítséget nyújtottak nekünk abban, hogy megkapjuk erre az alkalomra a város sátrát.  Zenekarban nem mertünk gondolkodni a bizonytalanságok miatt, ezért egy dj-t kértünk fel. Nagyon gondosan és körültekintően kellett kiválasztanunk ezt az időpontot, hiszen a május az érettségik időszaka. A pedagógusoknak május 27-ig kellett leadniuk az érettségi dolgozatokat, ugyanakkor arra is figyelnünk kellett, hogy még a szóbelik előtt tartsuk meg. Támogatóinknak és Kiskőrös Város Önkormányzatának is köszönhetjük, hogy sikerült megvalósítanunk ezt az idei rendhagyó bált. A terep elrendezésében SZMK elnökünk, Opauszki Gáborné férje, illetve a Kőröskom volt segítségünkre, míg a sátor felállításában a Kőröskom – Kőrösszolg Kft. munkatársai segítettek nekünk. A áramellátást pedig Hazafi Károlynak köszönhetően sikerült megoldani. A szülők is sokat segítettek nekünk a megvalósításban, velük csütörtökön csomagoltuk a tombolatárgyakat a rendezvényterületen. A dekorálásban nagyon sokat segített nekünk Fábiánné Vékony Andrea. A díszítést egyszerűen és költséghatékonyan oldottuk meg. Azon volt a hangsúly, hogy együtt ünnepeljünk. Végül 142-en voltunk, ami adott sátorméret mellett telt házas rendezvénynek mondható.

A rendezvény háziasszonya Szentgyörgyiné Szlovák Mária igazgató asszony volt, aki köszönetet mondott a közreműködőknek 

Hét évvel ezelőtt egy komoly produkcióval készültünk, akkor a Mamma Mia-t adtuk elő nagyon sok tánc és énekbetéttel, szöveges szerepekkel. Ilyen nagy produkcióban a kezdeti bizonytalanságok miatt idén nem gondolkodtunk, azonban még az év elején megkeresett engem Gmoser István, aki óraadó énektanár nálunk, hogy az ő tarsolyában van egy ABBA Show, amit szívesen előadnának a gyerekekkel. Míg a felnőttekkel egy táncos produkcióban gondolkodtunk, melyben végül 16-an vettünk részt. Tulajdonképpen egy régi koreográfiát vettünk elő, amin picit újítottunk.

Mamma Mia feldolgozás a szülők, nevelők előadásában

A rendezvény hangulatát is ez a téma határozta meg. Úgy gondolom, hogy végül is egy vidám, színvonalas program részesei lehettek a megjelent szülők, vendégek. 

Sokat segítettek a dekorálásban a szülők is, különösen Fábiánné Vékony Andrea, akinek munkáját virággal köszönték meg

A rendezvényt 19 órakor nyitottuk meg a köszöntéssel, illetve a zenészek produkciójával, akik zömében a mi diákjaink, de csatlakoztak hozzájuk öregdiákok és szülők is. Gmoser István néhány növendéke is beállt a zenekarba, míg a dobos, iskolánk tanára: Matusik Edina volt. Az esten Breznyán Kinga és Koczkás Mirjam is énekelt, illetve ifjabb Gmoser István vállalt még szólóéneket.

A KEVI zenekara kiegészülve néhány külsős taggal

Vacsora előtt Arató Lóránd iskolalelkész mondott asztali áldást. Az ünnepi fogásokat a keceli Fürtös Vendéglő szervírozta, míg a hajnalig tartó mulatságról a tázlári DJ Major Péter gondoskodott. Nagyon jól éreztük magunkat, ennek ellenére a szülők-nevelők bálját továbbra is inkább februárban tartjuk majd meg, iskolánk sportcsarnokában.

A hajnalig tartó mulatságról a tázlári DJ Major Péter gondoskodott

250 tombolatárgyat sorsoltunk ki, továbbá az este során körülbelül 1600 tombolaszelvényt adtunk el. Nagy öröm számunkra, hogy a bevételből a következő végzős évfolyam számára is biztosítani tudjuk majd az 5000 Ft-os személyenkénti támogatást a jövő évi kiránduláshoz is.

A tombolatárgyak egy része

A rendezvényt támogatták: Ádám-Éva Divat, Ákos Férfidivat, Autócent Kft. – Kévés Autó, AVON – Dörmőné Szolnoki Melinda, Diego Kiskőrös, Bim-Bam Cukrászda, Bolemányiné Rohoska Mariann, Corso Kávéház, Csányi Virágüzlet, Csepi Könyvesbolt, Devergo Jeans Kiskőrös, dr. Bánfi Barbara, Eifert Borház, Elektro Favorit, Fábián Dekor, Fantázia Ház, Fazekasné Gyuricza Mónika, Fritti Sport, Frittmann Grácián, Galántai Benzinkút, GAS Jeans Kiskőrös, Grauszáné Szilvia, Hufbau, Írisz Optika, Íz és Hagyomány (Turancsik László), Japi Zöldséges, Kajári és Fia Kft., Kálóczi Nóra (szolárium), Katy Cipő és Táska, Király Pékség, Kiskun Autósiskola, Maraton Sport, Monberg Group, Multikomp, Mustang, Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum, Pivarcsiné Dulai Judit, PizzaPhone Kiskőrös, Polgármesteri Hivatal, Schneider Vegyesbolt, Sipi-Ker Bt., Szemerey Borászat, Szuszi kézi autómosó, Tanár úr kérem, Teréz Gyógycikk, VAN Kristály&Design, Városi Ferenc – Soltvadkert, Zsíros Galéria és még néhány névtelen adakozó.”

Szentgyörgyiné Szlovák Mária igazgató asszony ezúton is köszönetet mond minden résztvevőnek, támogatónak, segítőnek és fellépőnek!

A fotókat: Arató Lóránd iskolalelkész készítette.

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (34 db kép)
MEGOSZTÁS