A Szentlélek ereje és a személyes találkozásból fakadó öröm járta át a Déli Egyházkerület missziói napját. Az alkalmat május utolsó szombatján közel ötszáz fő részvételével tartották Pakson, az Energetikai Technikum és Kollégiumban. Az áhítatok, a pódium- és szekcióbeszélgetések, a már hagyományos egyházkerületi díjátadó és a lélekemelő görögkatolikus énekszolgálat emelkedett pillanatai megajándékozták a résztvevőket a páli igében (Ef 6,10) olvasottakkal: „Végül pedig: erősödjetek meg az Úrban és az ő hatalmas erejében”- olvasható az evangelikus.hu-n. 

-Hirdetés-

A vendégeket a házigazda gyülekezet lelkésze, Zuschlag-Nepp Éva, férje, Zuschlag János, a gyülekezet mintegy harminc önkéntese, valamint a budapesti „stábból” Horváth-Csitári Boglárka kerületi missziói lelkész és Hajdú Tibor püspöki titkár, a nap moderátora fogadta.

A délelőtt a megerősödés-megerősítés jegyében zajlott, annak isteni és emberi oldalát egyaránt gondosan megvilágítva, majd ökumené pódiumbeszélgetéssel folytatódott. A délelőtt zárásaként Boda Zsuzsa, a Luther Kiadó szerkesztője ajánlott olvasnivalókat a résztvevők figyelmébe.

A délutáni programok az egymás hite általi megerősödésre épültek. Először szekcióbeszélgetésekre gyűltek össze a hívek. Három helyszínen párhuzamosan zajlott a program. 

A program „utolsó felvonása” a hála és az ünnep jegyében telt: Kondor Péter püspök átadta a Déli Egyházkerület díjait.

2022-ben Bártfai Barnabás, Gombkötő Gézáné, Lázár Pálné, Leitheizer Mátyásné Molnár Katalin és Siklósi Mátyás részesült hűségéremben.

Tessedik-díjat kapott Nagy Veronika, az év lelkésze

Nagy Veronika, az év lelkésze

Zelenyánszkiné Tóth Magdolna, az év diakónusa és Szabó Zoltánné, az év pedagógusa.

A lélek megerősítéséhez még egy ökumenikus ajándékot kapott a missziói nap közössége: Kökényessy Zoltán vezetésével a budapesti Fő utcai görögkatolikus kórus négy tagja énekelt. Liturgikus énekeket szólaltattak meg, illetve az egyházi év ünnepköréhez, mennybemenetelhez és pünkösdhöz vittek közelebb előadásukkal. 

A záró igeszolgálatot Kondor Péter püspök tartotta Ézs 42,3 és Fil 4,13 alapján.

 

Forrás, további részletek: https://www.evangelikus.hu/hireink/itthon/erosodjetek-meg-pakson-tartotta-misszioi-napjat-a-deli-egyhazkerulet 

MEGOSZTÁS