A 2021/2022-es megyei 1. osztályú labdarúgó bajnokság utolsó fordulójában a Kecel FC csapata szabadnapos volt, így a gárda hosszabb időn keresztül készülhetett a június 4-én (szombat) 17.00 órai kezdettel megrendezendő Bács-Kiskun Megyei Kupa döntőjére. A találkozót Kecelen rendezik meg, amely helyszínes sorsolás útján dőlt el.

A Kecel FC szakmai igazgatója Pandúr László elmondta, hogy a tavaszi szezonnak az utolsó előtti helyről vágtak neki, mindössze 8 ponttal. Tavasszal sok jó mérkőzésük volt és tényezőkké váltak a bajnokságban, amely kimondott cél is volt a csapat előtt. A mezőny meghatározó gárdái közül jónéhányat legyőztek, amelyek közül kiemelte a Jánoshalma és a Kalocsa csapata elleni sikereket, de úgy fogalmazott, hogy minden ellenfelünkkel minimum partiban voltak. A középmezőnyt pontszámban utolérték, de annál többre nem futotta, amiben közrejátszott a rengeteg sérülés és betegség is sújtotta a játékosokat. Szinte minden mérkőzésen sérült játékosoknak is vállalni kellett a pályára lépést. A bajnoki és kupamenetelés révén a végére elfogytak, így az utolsó két bajnokin elszenvedett vereségük miatt a középmezőnyben nem tudtak feljebb kapaszkodni már. A szakmai igazgató összességében a tavaszi teljesítményüket pozitívan értékelte. Kiemelte, hogy harcban álltak a középmezőnybe jutásért és eljutottak a Bács-Kiskun Megyei Kupa döntőjébe. A keceli klub 102 éves fennállásának történetében a csapat első alkalommal jutott be a Magyar Kupa országos főtáblájára, így nyártól a legjobb 64 gárda közé jutásért játszhatnak. A megyei I. osztályú bajnokság gólkirályát is a keceliek adják ebben a bajnokságban, miután Sibalin Dániel 20 góllal lett a legeredményesebb játékos.

Pandúr László
A Bács-Kiskun Megyei Kupa döntőjében kéthetes szünet után léphet majd pályára a Kecel FC együttese, mely időszakot, gyógyulással, regenerálódással, frissítéssel töltöttek és a várakozásokról Pandúr László a következőket mondta:
-Hirdetés-

-Itthon szeretnénk tartani a kupát. Nagyon nagy küzdelemre és színvonalas, komoly mérkőzésre számítok a Lajosmizse ellen a döntőben, hiszen ők is meg akarják nyerni a trófeát. A két csapat jól ismeri egymást, nemrég itthon bajnokin legyőztük őket, ami a döntőben viszont már semmit nem jelent.
Sokat számít viszont a csapatunk harcossága, óriási szívvel történő küzdőképessége, amelyben biztos, hogy nem fognak felülmúlni bennünket. A tavalyi Bács-Kiskun Megyei Kupa döntő résztvevője is voltam, amikor korábbi csapatommal, a Szabadszállással a Kiskőröstől nagy csatában kaptunk ki. A kupadöntőn jelenlegi csapatommal a Kecel FC-vel nagyon bizakodó vagyok és bízom abban, hogy meg tudjuk nyerni a trófeát.
Az edző a várható kezdőcsapatot is megnevezte: Gerner – Doszpod, Sendula J., Sendula P., Herczeg – Torma, Csáki, Vata Z., Tóth P. – Sibalin, Maruska.

A Kecel FC szakmai igazgatója, Pandúr László már rutinos kupaszereplőnek nevezhető. Az alábbiakban azon csapatok kupaszerepléseit gyűjtöttük össze, ahol dolgozott:

A legjobb 32 közé jutásért:
Szabadszállási SE (megyei III. o.) – Gyömrő FC 0-6

Magyar Kupa országos főtáblára jutás a megyei selejtezők eredményeképpen (legjobb 128 csapat):
Szabadszállási SE – Megyei II. osztály
I. forduló: Szabadszállási SE – Akasztó 3-1
II. forduló: Szabadszállási SE – Kecel FC 6-2
III. forduló: Szabadszállási SE – Kunszállás 4-2
Országos főtáblán 64 közé jutásért: Szabadszállási SE – Dunaújváros (NB III) 1-3

2021 MOL Magyar Kupa – Szabadszállási SE megyei 1. osztály
I. forduló: Szabadszállási SE – Akasztó FC 5-0
II. forduló: Kiskunfélegyháza – Szabadszállási SE 1-3
III. forduló: Szabadszállási SE – Jánoshalma FC 3-2
Bács Kiskun Megyei Kupa döntő:
Kiskőrös – Szabadszállási SE 5:3
Országos főtáblán a legjobb 64 közé jutásért:
Fővárosi Vízművek (BLASZ I. o.) – Szabadszállási SE 2-3

2022. Magyar Kupa
I. forduló: Kecel FC – Kiskunhalas 1-0
II. forduló: Akasztó FC – Kecel FC 1-3
III. forduló: Kecel FC előnyerő
IV. forduló Kecel FC – Kecskeméti LC 1-1 (tizenegyesekkel 5-4)
Országos főtábla, legjobb 128 csapat között
Bács-Kiskun Megyei Kupa döntő: Kecel FC – Lajosmizsei VLC

A felsorolt Magyar Kupa főtáblán és a Bács-Kiskun Megyei Kupa döntőkön Pandur László csapatai mérkőzésein szakmai igazgatóként (edző, menedzser) vett részt.

Mindezeken valamennyi 2017-től lejátszott Magyar Kupa és Bács-Kiskun Megyei Kupa mérkőzéseken a Pandúr László által irányított csapatokban Maruska Vitalij labdarúgó is pályára lépett.

MEGOSZTÁS