A Kiskőrösi Bem József Általános Iskola Csengődi Általános Iskolájában immár második tanéve, hogy a testnevelésórák keretében a táncművészet alapjait sajátíthatják el a gyerekek a Spirit Alapfokú Művészeti Iskola égisze alatt Geiger Vivien táncpedagógus közreműködésével. A járványhelyzet miatt azonban most először mutathatták be a tanév során tanultakat közönség előtt a diákok.

A péntek esti táncgálán megtelt a művelődési ház nagyterme. A közönséget – a melynek soraiban a szülők, nagyszülők és érdeklődők mellett az iskola vezetősége, pedagógusai, munkatársai is helyet foglaltak – Udvari Nelli, a művészeti iskola kecskeméti pedagógusa köszöntötte. Mint fogalmazott, az elmúlt hónapok és évek során mindenki életében előtérbe került az összetartás, összetartozás, a szeretet, a barátság és a család, s a gálaműsort is ezen értékek ihlették.

Az évzáró táncgálán megtelt a művelődési ház nagyterme
-Hirdetés-

Az este tartalmi keretét az Oroszlánkirály című mese alkotta, melyhez stílusában is illett a szavannákat is megidéző, ízléses színpadkép. A közismert és népszerű történet bemutatja a családi kötelékek fontosságát, a barátságok kialakulását, az emberi jellem formálódását, hibák elkövetését, majd azok kijavítását. Láttatja az új nap lehetőségeit, a rossz elmúlását.

Egyik fő üzenete az, hogy bár különböző emberek vagyunk, mindegy, hogy honnan jövünk, milyen értékekkel rendelkezünk, egy a fontos, hogy szeressük és tiszteljük egymást. Amint Udvari Nelli fogalmazott, a mese mondanivalója a művészeti iskola küldetése is: “Minden tanulónk különböző egyéniség, más értékekkel, más tehetségekkel. Mindegy, hogy milyen környezetből is jönnek, tőlünk ugyanazt a szeretetet, törődést, segítséget kapják!” – fogalmazott a táncpedagógus.

A produkciók sorát az első osztályosok nyitották, akik szorgalmuk mellett kedvesek és persze kellően csibészek is. Velük a mese főhőse, Simba szülőföldjére kalandozhatott a közönség. A másodikosok az izgalom ellenére is ügyesen mozogtak a bécsi keringő dallamaira, a negyedik osztályosok – akik közül néhányan elsős koruk óta táncolnak Viviennel és számos tánctábort töltöttek együtt – cha-cha-cha táncukkal a vidámság, a jókedv, a humor megtestesítői voltak.

A negyedikes csapat – a tánc után is vidáman

A hatodikosok egy gyönyörű angol keringőt mutattak be, az ötödikesek elszánt, magabiztos táncukkal azt sugallták: kemény fából faragták őket. A harmadik osztályosok csapata igazi közösség, akik mindig segítik egymást. Vidámságukat, jókedvüket bohókás szambájukkal is sikerült kifejezniük.

A műsor második felében felszabadultabb produkciókat láthatott a közönség: hiphopot, discót, és egy kedves versenytáncpárost a Spirit Táncsport Egyesülettől: Vas Angelinát és Hevesi Dánielt.

A műsor zárótáncát a harmadikosok adták elő, melynek ez volt az üzenete: „Légy pozitív, mert az élet igenis szép, csak meg kell látni benne a szépet, értékelni kell a jó dolgokat. A boldogság forrása, amikor azzal foglalkozol, amid van, nem pedig azzal, amid nincs.”

A harmadikosok zárótánca: nagyfokú koncentráció tükröződik az arcokon

A gálaműsor arról is tanúskodott, hogy a táncpedagógiai munka is a kölcsönösségen alapul: amint a növendékek, úgy tanáraik is tanulnak a folyamat során. A produkciókat követően Zsom Olivér, a Spirit Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója köszönetét fejezte ki Németh István iskolaigazgatónak és pedagógus kollégáinak, valamint Csikeszné Kiss Annamáriának és az iskola minden dolgozójának, hogy segítik a munkájukat. Köszönetet mondott Csengőd Község Önkormányzatának, a település vezetőinek: Pivarcsi Csaba polgármesternek és dr. Gszelmann Aliz jegyzőnek, valamint a művelődési ház munkatársainak: Kovács Nikoletta művelődésszervezőnek és Görögné Pálfi Hajnalka könyvtárosnak minden segítségükért.

A produkciókat jutalmazó vastapson túl a település és az iskola vezetése, valamint a szülők is köszönetet mondtak Geiger Viviennek a gyerekek táncművészetre neveléséért, egész éves munkájáért.
Mezei Gáborné Ibolya a szülők nevében mondott köszönetet Geiger Vivien táncpedagógusnak

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (116 db kép)
MEGOSZTÁS