A tavaly szeptemberben hatalmas sikert aratott jótékonysági családi nap után most gyereknappal egybekötött családi napot tartottak 2022. június 2-án a Kiskőrösi Óvodák Batthyány Utcai Tagóvodájában. A szeptemberi forgatagot az óvoda Szülői Közössége: Csvila Mariann és Szabó Nikolett álmodta meg, most is az ő ötletük valósult meg az óvoda dolgozóival karöltve. A rendezvényről Csvila Mariannt kérdeztem.
Csvila Mariann és Szabó Nikolett
Mesélj kérlek, mivel készültetek a mai gyereknappal egybekötött családi napra? 

Az idei gyereknapra légvárakkal, körhintával, jó hangulattal és jó társasággal készültünk. A családi délután „batyus” esemény, így mindenki hozhatott kedvére való finomságokat.

-Hirdetés-

Rengeteg egykori ovis, most már nagyobb testvér jött el. Az ő boldogságuk is hatalmas, hiszen visszajöhettek az ismerős játékok közé. Honnan jött az ötlet, hogy a gyereknap ne csak a gyerekekről szóljon idén az oviban, hanem a családok is jöjjenek? 

Az óvodában minden évben megrendezésre került a gyereknap, amin csak a gyerekek vettek részt a nevelőkkel. A szeptemberi családi nap sikere, pozitív visszajelzései után kezdtünk el gondolkozni azon, hogy szeretnénk valahogy megköszönni a szülőknek a rengeteg segítséget, felajánlást. Nagyon sokan kérdezték, hogy mikor lesz a következő családi nap és innen jött az ötlet, hogy gyereknappal egybekötött családi napot tartsunk, ezzel is kicsit kárpótolva a covid által elvett éveket. Szerintem minden szülő szeretne részt venni gyermeke, gyermekei óvodás éveiben, látni az önfeledt boldogságot az arcukon.

Az idei nevelési évben ez már a második családi napotok. Esetleg szeretnétek ebből hagyományt teremteni egy év eleji, és év végi állandó programmal?

Mindenképpen szeretnénk majd szeptemberben is megtartani, hogy ezzel sikerül-e hagyományt teremteni, az majd kiderül.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (68 db kép)
MEGOSZTÁS