2022. június 05-én a kiskőrösi Egészségügyi, Gyermekjóléti és Szociális Intézmény szervezésében Kiskőrös-Erdőtelken Tanyakavalkád elnevezéssel egész napos családi rendezvénysorozatot tartottak.

Az előző évi nagy sikerre való tekintettel, az intézménynek másodszor nyílt lehetőség a pályázati program (EFOP-1.5.3-16-2017-00102 “Együtt egy szebb jövőért”) keretében megvalósult esemény lebonyolítására.

-Hirdetés-

A szakmai megvalósítók Péczkáné Hegedűs Mária, Tóthné Almási Éva, Banyári Anett, Takácsné Megyeri Andrea kreatív, és lelkiismeretes munkáját az intézmény vezetője Dr. Kállayné Major Marina koordinálta és fogta egybe.

A Dutra találkozóhoz kapcsolódó Tanyakavalkád helyszínét most is a Kiskőrösi Dutra Baráti Kör biztosította.
A programba az Egészségfejlesztési Iroda (EFI) is bekapcsolódott munkatársai: László Luca és Szűcs Zoltán közreműködésével.

Dr. Kállayné Major Marina elmondta, hogy a rendezvény célja a helyi közösség építése, a családok kohéziójának erősítése, új barátságok kötése, valamint a külterületi gyerekek és szeretteik részére egy színvonalas, tartalmas nap biztosítása. A mindenki számára ingyenes programok is erre a tematikára épültek fel.

A családi vetélkedőkben míg a nagyobbak lehetőséget kaptak rá, hogy kipróbálhassák ügyességüket a célba dobás, tollas ütögetés, tekézés során, addig az apróságok a nyári melegtől védve, a „Mesesarok” sátrában Tóthné Almási Éva történeteit hallgatva hűsölhettek.  

A közkedvelt arcfestés sem maradhatott el, amit Takácsné Megyeri Andrea varázsolt fel a boldog pofikákra, és míg a gyerekek türelmesen vártak a sorukra, ők maguk is alkothattak Péczkáné Hegedűs Mária segítségével, – aki már a rendezvény előtti napokban előkészítette a szükséges kellékeket – a tanya hangulatát tükröző kreatív kézműves tevékenység során. Így születhettek rózsaszín malacfejes párnácskák, gyümölcs és állatfigurás hűtőmágnesek, boci-, és bárányfejes ajtódíszek.

Arcfestés és kreatív kézműves foglalkozás is várta a gyerekeket
De amíg a kicsik remekül szórakoztak, a felnőttek sem unatkoztak.

Az EFI közreműködésének köszönhetően egészségmegőrző, és prevenciós tájékoztatókat, – helyes táplálkozás, megfelelő mozgás, táplálékkiegészítők jótékony hatásaival kapcsolatos – tanácsokat kaphattak, és különféle szűrővizsgálatokon – vérnyomás-, vércukorszint mérés – vehettek részt.

Egészségmegőrző, és prevenciós tájékoztatáson, valamint szűrővizsgálatokon vehettek részt a felnőttek

Ezután pedig átsétálhattak a büfésátorba, ahol üdítővel, süteménnyel, pogácsával, és gyümölccsel vendégelték meg a betérőket.

Nagy sikernek örvendett, hogy – a program részeként – egy külön sátorban Rigó Zsuzsanna pszichológus segítette párkapcsolati, és gyereknevelési témákban szaktanácsadással az érdeklődőket.

Írta és a képeket készítette: Kothencz Henrietta

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (47 db kép)
MEGOSZTÁS