A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban című program keretében a HUN-BAU HOLDING Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 163,07 millió forint összköltségű projekt megvalósítására 114,15 millió forint összegű, feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében.

A HUN-BAU HOLDING Kft. több mint 20 éve működő építőipari vállalkozás, amely jelen pályázattal kiskőrösi telephelyein, mint megvalósulási helyszíneken a Fém épületelem gyártása tevékenységét fejleszti a következő két év folyamán.

-Hirdetés-

Jelen projekt keretében egy 968,72 m2 hasznos alapterületű új acélszerkezet gyártó- és raktárcsarnok épül és egy SYRIUS PROFICUT CNC finomsugaras plazmavágó asztal kerül beszerzésre. A csarnok tetőfelületére egy monokristályos 49,815 kWp teljesítményű napelemes rendszer kerül felhelyezésre, mely az épület és a beszerzendő eszköz áramellátását szolgálja, csökkenti a hálózati áramfogyasztásunkat, a felmerülő rezsiköltségeinket és környezetünket is óvja a káros anyag kibocsátástól. Ezenfelül 2 fő részére üzleti felhőszolgáltatás és IKT képzés igénybevételére is sor kerül, ami maximálisan kiegészíti és támogatja a cég működéséhez szükséges ismereteket.

Az üzemcsarnok könnyűszerkezetes, szendvicspaneles technológiával kerül kialakításra a már meglévő, kerítéssel bekerített, Kiskőrös külterületén működő összközműves ipari park területén. Mind az alapanyag raktározása, mind a késztermék gyártásához szükséges vágási, darabolási, furatkészítési munkafolyamatok elvégzése ebben az épületben fog történni.

A beszerzendő SYRIUS PROFICUT 1530 CNC finomsugaras plazmavágó egy modern technológiát képvisel, amely a legalkalmasabb kisebb sorozatszámú lemezek vágására, viszonylag rövid idő alatt, megbízható minőségben. A CNC finomsugaras plazmatechnológiát úgyis nevezik, hogy „féllézer” technológia. Gyors, hatékony, akár egész napos munkafolyamat elvégzésére alkalmas vágógép, amely esetükben 10-25 mm vastagságú táblás vaslemezekből egyedi méretű talp, kötő-és csomólemezeket vág, amelyekre furatokat is készít. Mivel ilyen kötőelemek gyártására szeretne a cég specializálódni, és minden egyes csarnok kötőelemei kisebb mennyiségben, egyedileg készülnek, ezért számukra a „féllézer” technológia a legoptimálisabb megoldás.

A 114,15 millió forint európai uniós támogatás segítségével egy piaci rést kihasználva a fém talp, kötő-és csomólemezek, mint késztermékek egyedi gyártásának beindítását szeretnénk megcélozni.

A fejlesztés eredményeként tevékenységi körünk bővítését tervezzük, melynek hatására az érintett piacon részesedést szerzünk, versenyképességünk javul, árbevételünk és bruttó hozzáadott értékünk nő, amelynek pozitív hatása várható az üzleti eredményünkben is.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.
A projektről bővebb információt a www.hun-bau.hu oldalon olvashatnak.
További információ kérhető:
Major József
Elérhetőség (email: hunbauholding@gmail.com tel.:+36 (20) 215-6353)

 

 

 

Sajtóközlemény
2022/05/27

Kiemelt kép: illusztráció

 

MEGOSZTÁS
Írta: vira