A Kiskőrösi EGYMI 8. osztályosainak ballagására ma délelőtt került sor az intézmény tornatermében. Utolsó osztályfőnöki órájukat követően a 7. osztály búcsúztatta el őket. Útravalóul tarisznyát és virágot kaptak, melyekkel a kidíszített osztálytermeken és folyósokon együtt vonultak végig.

-Hirdetés-

 

Az esemény kezdetén, a Himnuszt követően adták át a ballagó diákoknak szánt virágokat családtagjaik, majd a 7. osztályosok búcsúzó műsorával folytatódott az ünnepség. A rendezvényt a Kiskőrösi SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskolából Gmoser István növendékei színesítették trombitajátékukkal. A ballagó osztály nevében Lakatos Sándor búcsúzott. 

A 7 és a 8. osztály

Ezt követően Schaffer István intézményvezető köszöntötte a Kiskőrösi Tankerületi Központ képviseletében Karcza Tamás gazdasági vezetőt és a megjelent intézményvezetőket, nyugdíjas kollégáikat, továbbá mindazokat, akik jelenlétükkel megtisztelték a rendezvényt.

„Elérkeztünk a 2021-22-es tanév utolsó napjához. Számunkra ez a ballagás és az évzáró is egyben. Mondhatnám duplán emelkedett pillanatokat élhetünk meg most, és ezt így is gondolom. Egy olyan tanévtől búcsúzunk, amely bővelkedett eseményekben és programokban, de eredményekben is szépen. Viszont most búcsúznunk kell olyan diákoktól, akik eddig részesei voltak ennek a sok jónak. Öröm és szomorúság magasságok és mélységek egyidőben, talán ezért is ilyen felemelőek ezek a pillanatok.” – mondta el Schaffer István köszöntőjében, aki a kollektíva nevében: Antal Milántól, Cséplő Máté Gergőtől, Györgye Cintiától, Györgye Natáliától, Kolompár Viktortól, Lakatos Jánostól, Lakatos Sándortól, Répás Gergőtől és Szvétek Patriktól búcsúzott.

Az intézményvezető Bródy János szavaival köszönt el a ballagó évfolyamtól

Majd a szülőknek is köszönetet mondott, amiért bíztak bennük és kezükbe adták legféltettebb kincsüket, a gyermekeiket.

„Szófogadók voltak, vagy kicsit engedetlenek, szépen tanultak vagy csupán ímmel-ámmal és így váltak kamasszá. A következő időszak sem lesz könnyebb. De tudom, hogy a szülői szeretet feltétlen és önzetlen, ezért sok akadályon átsegít. Egyre nehezebb megfelelni a környezet kihívásainak, sok áldozattal jár a gyermeknevelés, de csodálatos dolog. Örüljünk most együtt a gyermekeinknek, akik egy új életszakaszba lépnek!” – mondta Schaffer István.

A tornaterem zsúfolásig megtelt

Ezúttal két pedagógus kollégájuk: Eszenyiné Suba Ildikó és Vörösné Piros Ágnes vonult nyugdíjba, akiket beszédében külön-külön is méltatott az intézményvezető. Pedagógiai munkájukat egy-egy csokor virággal is megköszönték, továbbá Eszenyiné Suba Ildikó Karcza Tamástól, a Kiskőrösi Tankerületi Központ gazdasági igazgatójától vehette át Díszoklevelét.

Eszenyiné Suba Ildikó pedagógus 

A Kiskőrösi Tankerületi Központ támogatásával egy a pedagógiai munkát segítő kollégájukat is elismerték. Sáfár Lászlóné 2013 márciusa óta látja el intézményükben az iskolatitkári feladatokat, akinek munkáját Elismerő oklevéllel köszönték meg.

Sáfár Lászlóné iskolatitkár 

A közelmúltban pedagógusnap alkalmával Viedner Mónika intézményegység-vezető Miniszteri elismerő oklevelét vehetett át, akinek munkásságát szintén méltatta Schaffer István.

Viedner Mónika intézményegység-vezető

Ezt követően röviden összegezte és értékelte a tanévet. Elmondta, hogy a sok sikeres esemény, program és a szép tanulmányi eredmények nem valósulhattak volna meg a tanulók aktív és a szülők segítő, támogató részvétele nélkül. Mindezért oklevelek és jutalomkönyvek átadásával mondtak köszönetet.

Minden osztályban oklevéllel és könyvjutalommal díjazták a legügyesebbeket, legszorgalmasabbakat

Örökös ÖKO iskola lévén nagyon fontos számukra intézményi környezetük tisztán tartása. A Diákönkormányzat által a tanév elején meghirdetett Tisztasági verseny eredményei a következők:

3. helyezett az 5. osztály
2. helyezett a 4. osztály
1. helyezett a 12. osztály lett.

Az EATREND Kft. ebben a tanévben is oklevéllel és egy 15.000 Ft-os vásárlási utalvánnyal ismerte el egy jó tanuló, jó sportoló diák teljesítményét, mely elismerést ebben a tanévben: Kiss Tibor 7. osztályos tanuló érdemelte ki. A díjat Kökény Szilárd, az Eatrend Kft. munkatársa adta át számára. 

Kiss Tibor 7. osztályos tanuló kezében a díjjal, aki a mai ballagási ünnepség moderátora is volt

A DÖK minden évben megválasztja az év diákját, aki ezúttal Hirsch Enikő 6. osztályos tanuló lett, aki egy serleget és egy oklevelet vehetett át Schaffer István intézményvezetőtől.

A 2021/2022-es tanévben Hirsch Enikő lett az Év diákja

A tanévzáró ünnepség és ballagás a Szózat közös eléneklésével zárult ma délelőtt a Kiskőrösi EGYMI tornatermében. Ezt követően osztálytermeikben vehették át bizonyítványaikat a diákok. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (119 db kép)
MEGOSZTÁS