A Kiskőrösi LC utánpótlás labdarúgó csapatai közül az U15-ös lány együttes a korosztályos megyei küzdelemsorozatban szerepel. A gárda nagyszerű szezont tudhat maga mögött, és a jó teljesítményüknek köszönhetően a második helyet szerezték meg.

A lányok a bajnoki szezon utolsó mérkőzését hazai környezetben játszották június 15-én, amikor a Bácsalmási PVSE együttesét győzték le 10-1 (6-1) arányban: Csatlós – Somlyai, Hordós, Varga P., Galambos, Lucza, Herceg (csere: Csernik, Ilyés).

-Hirdetés-

A 11 csapatos bajnokság 10. helyén álló vendégekkel szemben a kiskőrösiek számára csak a győzelem volt az elfogadható eredmény. A hazaiak már az első félidőben eldöntötték a találkozó sorsát, és többgólos előnyre tettek szert.

Varga Petra (a képen balra kék mezben) 60 találatával a góllövő lista második helyén végzett

A kiskőrösiek a játék minden elemében jobbak voltak a bácsalmásiaknál, és a kialakított helyzetek alapján akár jóval nagyobb arányban is nyerhettek volna. A kiskőrösieknél Galambos Anna és Herceg Vanessza talált a kapuba, valamint Varga Petra kiemelkedő teljesítményt nyújtva 8 góllal járult hozzá a győzelemhez. Meg kell említeni, hogy Varga Petra 60 góljával a második lett a bajnokság góllövőlistáján. A kiskőrösi lányok ezüstérmet szereztek 20 mérkőzésen szerzett 15 győzelemmel, 1 döntetlennel, 4 vereséggel, 151-38-as gólaránnyal, 46 ponttal.

Sinkó Dorián – Kiskőrösi LC edzője:

-Ennek a találkozónak a helyezések szempontjából már nem volt tétje, mert az már korábban eldőlt, hogy a második helyen zárunk, a vendégek pedig a tabella alsó felében zártak. A csapatunkból Varga Petrának lehetett volna még matematikailag esélye a gólkirályi címre, de hiába volt nagyon eredményes a mai napon, a végére négy találattal lemaradt a díjról. A bácsalmásiaknál erősebb a keretünk, jobb képességű játékosok alkotják a csapatunkat, ami a mai napon az eredményben is megmutatkozott. Több játékos kiöregedik ebből a korosztályból, így számukra ez volt a búcsúmérkőzésük ebben a csapatban. Mintegy négy éves közös munka eredménye volt ez a mostani ezüstérem, amiért ezúton is gratulálok a csapat minden tagjának.
A nyáron sem lesz sok szünet, mert a tervek szerint végig edzünk majd, amely során az új játékosok beépítése lesz folyamatban.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (51 db kép)
MEGOSZTÁS