Az elmúlt 48 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 9 tűzesettel és 7 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett – olvasható a bacs.katasztrofavedelem.hu oldalon. 

 

-Hirdetés-
Ebben a cikkben a téma tartalma miatt nem tartjuk etikusnak fizetett hirdetések megjelenítését, ezért a hozzátartozók érzéseit tiszteletben tartva nem jelenítünk meg hirdetéseket.

Szemelvények a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság híreiből: 

Kigyulladt egy papírbálákat szállító kamion kedd délután Solton, a Kecskeméti úton. A szerelvény pótkocsija égett, és a tűz a rakományra is átterjedt. A solti és a dunaújvárosi hivatásos, valamint a dunaföldvári önkéntes tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották. A tűzoltók homlokrakodó segítségével a rakomány még égő, izzó részét megbontották, a közelben levő területre hordták, és eloltották. A tűzesetnél senki sem sérült meg. 

Kép forrása: KORONAfm100

Egy lakóépület villanyóraszekrénye füstölt Imrehegyen, a Petőfi Sándor utcában, kedd kora este. A keceli önkormányzati tűzoltók porral oltóval a tüzet eloltották, majd átadták a helyszínt az áramszolgáltató szakembereinek.


Egy gólya beleesett a Vajas csatornába Kalocsán, csütörtök kora reggel. A kalocsai hivatásos tűzoltók a gólyát merítőszák segítségével kimentették, és értesítették a természetvédelmi őrt.


Kedden még egy esetben kérték a tűzoltók segítségét lehasadt nagy méretű faág eltávolításához.

Szerdán öt esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez, egy esetben kérték a segítségüket lehasadt nagy méretű faág eltávolításához, két esetben pedig lakásba történő behatoláshoz. 

Forrás: bacs.katasztrofavedelem.hu

MEGOSZTÁS
Írta: vira