A Kiskőrös és Térsége Turisztikai Egyesület 2021-ben támogatást nyert el, amelynek megvalósítására 2022-ben kerül sor. A projekt keretében lehetőség nyílt szabadtéri használatú padok, asztalok beszerzésére és egyéb turisztikai fejlesztésre.

Az egyesület elnöksége hónapok óta dolgozik a sikeres megvalósításon. Hírportálunknak Molnár Elvira, az egyesület elnöke elmondta, hogy az egyesület több kezdeményezésbe bekapcsolódott már az elmúlt évek alatt, amely a térség turisztikai vonzerejének növelését szolgálta. A jelen támogatás alapvető célja a Vadkerti-tó környezetének turisztikai célú fejlesztése, amely jelenleg az elmúlt évben újranyitott Vadkerti-tó Élményparkot célozza, hiszen egyre többen látogatják a parkot, így szükségesnek ítélte meg az egyesületük további padok beszerzését. A projekt keretében szabadtéri térkép is készül, valamint a turisták részére elvihető, papíralapú, könnyedén összehajtható turista térképek is. A térképen nemcsak az üdülőterület lesz látható, hanem a településen lévő valamennyi turisztikai desztináció is, amelyek a jelölt kerékpárutakon keresztül fel is kereshetők, ezáltal az aktív turizmus népszerűsítésébe is bekapcsolódik az egyesület.

-Hirdetés-

„Támogatásunk első és legnagyobb részét képezi az egyedi kiülő padok és egyedi széthajtható asztal-padok vásárlása, amelyek komfortosabbá teszik majd a Vadkerti-tó Élményparkot a látogatók számára. Az egyre nagyobb érdeklődés miatt szeretnénk még több padot biztosítani. Egyedi tervezésű széthajtható asztal-pad az egyik cél. Ez roppant praktikus mivel egy egyszerű padból kis ügyességgel asztalt is tudunk „varázsolni”.

A szülők ott várhatják játszó gyermeküket, a gyerekek pihenésképpen le tudnak ott ülni. A padokat amennyiben szükséges minden évben újrafestjük faápolóval, ezáltal tényleg hosszú távon fogja szolgálni az ide érkező vendégeket. A padok egy kiskunhalasi vállalkozás, a Wooden Factory Kft. által készültek el, így lehetőség nyílt rá, hogy az egyesület neve, illetve a támogató neve is feltüntetésre kerüljön minden padra, a fába gravírozva” – mondta el Molnár Elvira, a Kiskőrös és Térsége Turisztikai Egyesület elnöke. 

Az egyesület jelen fejlesztési projektjét a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt támogatta.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (8 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira