Nemrég sűrű programok váltották egymást az Erdőtelki Óvodában, tudta meg a VIRA.HU Tóth Laura Tündétől, aki az Erdőtelekért Alapítvány tagja.

Ezt az óvodai bejáratot tették szebbé egy új terasszal
Nemrég új terasszal bővült az Erdőtelki ovi. Mesélj kérlek erről!

Tóth Laura Tünde: 2022. február 5-én az Erdőtelki Óvodában rendeztünk a szülőkkel karöltve egy fergeteges jótékonysági ovis bált, ahol adományt is gyűjtöttünk. Az itt befolyt összegből terveztük, hogy felújítjuk az óvoda épületének bejáratát, csináltatunk egy teraszt, hiszen a gyerekek rengeteget vannak az udvaron. Az óvónők külön örültek neki, mert esős időben is tudják fogadni a vendégeket, családokat odakint. Ugyanakkor borús időben is tudnak levegőzni a gyerekek az óvoda ideje alatt. Hálásak vagyunk ezúton is a rengeteg tombola felajánlásért mindenkinek, mert ebből is sikerült ezt létrehoznunk. 2022. júniusában elkészült a terasz, amelynek létrejöttében nagyon sokan segédkeztek.

-Hirdetés-

Az Erdőtelekért Alapítványa munkaerőt biztosította, akikhez csatlakozott 3 család kézi munkaereje, tőlük még a nagy testvérek is részt vettek a munkálatokban mint ásás, betonozás. Köszönjük még egyszer a szülők adományait, a tombolákat is. Nagy segítségünkre volt Kiskőrös Város Önkormányzata. Lengyel Tibornak és a Kiskőrösi Óvodák vezetőjének, Csatlós Erzsébetnek is köszönettel tartozunk, akinek a közreműködése nélkül mindez nem jöhetett volna létre. Mindenki örömére már az idei óvodás ballagást is meg tudták tartani az árnyékot adó balkon alatt.

Az idei ballagás már az új terasz alatt valósult meg
Nincs hiány állatos programokból sem az óvodában.

Két hónapja megnyertük az Állatbarát óvoda pályázatot és a Madárbarát óvoda pályázatot is. Alapítványunk együttműködik a helyi Tündér Szolgálat Állatvédő Egyesülettel. Amilyen gyakran lehet, de havi szinten legalább egyszer állatvédő – állatokkal ismerkedő előadásokat tartanak az egyesület tagjai a kicsiknek. Vendégünk volt a Madarak és Fák napján Kósa Gyula, aki a madarakról mesélt. A jövőben reméljük fecskék is fészkelnek majd nálunk.

Kósa Gyula a madarakról mesélt az óvodásoknak

A Méhek napja alkalmából pedig Szomor Viktória, a kiskőrösi Szomor méhészettől tartott élményekkel teli előadással egybekötött mézkóstolót is az ovisoknak.

Szomor Viktória mézkóstolással egybekötött előadása
Tervben vannak további állatos-környezetvédelmi programokra a jövőre nézve?

Rengeteg tervünk van szeptembertől, amikor ismét megindul majd az óvodai élet. Gyermekek világnapja, Zene világnapja, Állatok világnapja, Madár megfigyelési nap. De mellettük, ahogy eddig is, próbálunk havonta egyszer világnapokon kívüli programokkal is készülni. Például kutyákkal, cicákkal kapcsolatban vagy akár állatorvosokat bevonva egy előadással. Ezek mellett tervezünk újabb szemétszedési akciót is Erdőtelken, fókuszálunk a környezetvédelemre természetesen. Tényleg rengeteg tervünk van az egyesület által, reméljük, minél többet meg tudunk valósítani majd.

Képek forrása: Erdőtelki Óvoda

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (28 db kép)
MEGOSZTÁS