Szentgyörgyi Alajos vagy ahogy a kiskőrösiek ismerik, Ali mindig hatalmas szeretettel tanítja a rábízott kutyákat, folyamatosan rendben tartja a kutyaiskola területét. A hozzájáró egykori és jelenlegi tagokra bármikor számíthat, hiszen egy óriási családdá nőtte ki magát a 25 éve indult kutyaiskola.

Ahogy Domonyi László, Kiskőrös polgármestere is mondta, kevés ilyen szavahihető ember van mint Ali, aki ha valamit a fejébe vesz, azt véghez is viszi akár tűzön-vízen át. Sőt, elhangzott egy kulisszatitok is, miszerint a polgármester úr is volt egykor kutyaiskola tag.

Szentgyörgyi Alajos
-Hirdetés-

2022. június 19-én, vasárnap jubileumi ünnepségre hívta és várta a Kiskőrösi Kutyaiskola minden egykori és jelenlegi tagját. Jöttek a családok élelemmel megpakolva, így a büféasztal roskadozott a sok finomságtól, hűtött italoktól.

Sokan részt vettek a jubileumi rendezvényen

Az ünnepség kezdetén Alajos visszaemlékezett azokra az időkre, amikor 25 évvel ezelőtt, 1997-ben elfoglalták ezt az akkoriban még szemetesebb terepet, és gondoskodni kezdtek róla. Mai napig folyamatosan gondozzák a jelenlegi iskola területét, kéthetente füvet vágnak, fákat festenek, de még az útszéli árkokat is rendben tartják, eshet hó vagy lehet 38 fok. Alinál ez nem is lehetne másképp, neki ez az iskola a második otthona, patinás rendben tartja néhány kutyaiskolás taggal. Nekik az ünnepség elején ajándékokat is adott át, megköszönve a munkájukat.

Filus Tibor, Domonyi László és Szentgyörgyi Alajos (b-j)

Filus Tibor önkormányzati képviselő és Domonyi László polgármester úr is beszédet mondott a jubileumon. Méltatták Ali 25 éves emberfeletti munkáját, amit a kutyaiskoláért, a kutyákért és a tagokért tesz. Alajos később díszoklevelet adott minden egykori és jelenlegi kutyaiskola tagnak.

Díszoklevélben részesült minden egykori és jelenlegi kutyaiskola tag

A beszédek során a legmeghatóbb rész csak ezután következett, amikor Ali öt személyt kinevezett az ő utódjának, hogyha bármely okból nem tudna megfelelni a rá kiszabott és vállalt feladatainak, akkor ők, mint oktatók helyettesíthetik, tarthatnak foglalkozást: Herédi Attila, Szebenyi Arnold, Székesné Szkenderovits Erzsébet, Szabadi Enikő, Bódogh Csaba.

Természetesen nem maradhatott el a kutyás bemutató sem. Jó hangulatú, élményekkel teli délutánt zárt a Kiskőrösi Kutyaiskola 25 éves fennállásának rendezvénye. Ezúton is gratulálunk, és a következő 25 évhez is sok sikert kívánunk!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (120 db kép)
MEGOSZTÁS