A nagy meleg hatására megnőtt a szabadtéri tüzek veszélye, ezért szerdától visszavonásig tűzgyújtási tilalom van érvényben Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Ez azt jelenti, hogy tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek kétszáz méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is.

A tüzek 99 százaléka emberi gondatlanságra, vagy szándékosságra vezethető vissza. Vegyük komolyan a tilalmat és ne gyújtsunk tüzet az érintett megyékben. A saját kertjében mindenki bográcsozhat és grillezhet, de a tüzet nem szabad magára hagyni. A kirándulók, autósok ne dobják el a cigarettacsikket, mert az út menti száraz növény könnyen meggyulladhat. A kerti zöldhulladékot pedig csak ott szabad elégetni, ahol és amikor ezt az önkormányzat rendeletben engedélyezi. Ahol nincs ilyen önkormányzati rendelet, ott ez tilos. Tarlót égetni sehol sem szabad.

-Hirdetés-

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról a www.katasztrofavedelem.hu oldalon elhelyezett térképen lehet tájékozódni.

Forrás: https://bacs.katasztrofavedelem.hu/ 

MEGOSZTÁS
Írta: vira