2022. június 26-án, azaz most vasárnap időközi önkormányzati képviselőválasztás lesz Kiskőrös 4. számú választókerületében, ahol arról dönthetnek a lakosok, hogy a következő általános önkormányzati választásokig, azaz 2024 októberéig ki képviselje a város ezen részét a kiskőrösi képviselő-testületben.

 

-Hirdetés-

Martinkó Zsolt, az ismert erdőtelki fiatal vállalkozó a kiskőrösi FIDESZ-KDNP színeiben méreti meg magát, miután a helyi szervezet Domonyi László polgármester egyetértésével a jelöltségéről döntött, majd szükséges adminisztratív feladatok teljesítését követően 2022. május 21-én hivatalosan is nyilvántartásba vette, mint önkormányzati képviselő-jelöltet a Helyi Választási Bizottság.

Martinkó Zsolt és családja

Martinkó Zsolttal beszélgettünk az elképzeléseiről és a közelmúlt eseményeiről.

Közismert családból származol, gazdasági tevékenységeteken keresztül sokan ismernek benneteket a városban. Viszont közéleti téren, inkább csak az utóbbi hónapokban láthattuk a tevékenységedet, legalábbis kívülről. Hogyan és mikor fogalmazódott meg benned a közéleti szerepvállalás gondolata?

Tény, hogy nyilvánosan korábban kevésbé adtam hangot a véleményemnek egy-egy közéleti kérdéssel kapcsolatban, azonban ez nem azt jelenti, hogy ne foglalkoztassanak a köz ügyei, országos kérdésekben, vagy akár helyi ügyekben. Domonyi László polgármesterrel már régóta kialakult, hogy rendszeresen konzultálunk egy-egy általam fontosnak vélt városi üggyel kapcsolatban. Legyen az közterületek karbantartása, vagy a lakóhelyünk életminőségének javítása. Mindig korrektül meg tudtuk beszélni az általam is észlelt problémákat, sok esetben sikerült megoldást találnunk rájuk. Az előző képviselővel is kiváló volt a kapcsolatom.

Nagyobb időráfordítással az előző év végén kapcsolódtam be a helyi politikai folyamatokba, amikor Szedmák Tamás alpolgármester úr a segítségemet kérte a közelgő országgyűlési választásokra való felkészülésben a körzetben. Ekkor ért az a megtiszteltetés, hogy a választás politikai akciói keretében sorra látogattam meg a lakosokat a 4. számú körzetben, hogy arra bíztassam őket, vegyenek rész az áprilisi választásokon, mert én is úgy látom, hogy Magyarország számára létfontosságú, hogy a megkezdett országépítő munka folytatódhasson hazánkban.

A munka sikeres volt, Kiskőrösön az egyik legjobb választási eredmény született a körzetben.

Ez egyenesen vezetett a helyi képviselő jelöltséghez?

Dehogy. Amikor megkerestek ősszel, hogy segítsek, szó sem volt képviselő jelöltségről. Aztán sajnos a korábbi képviselő váratlan és tragikus halála a képviselőség kérdését is napirendre hozta a körzetben. A sikeres áprilisi választást követően keresett meg Domonyi László polgármester és Szedmák Tamás alpolgármester, hogy a korábban elvégzett eredményes munkát követően, volna-e ambícióm a képviselőségre is, amennyiben a lakosok megválasztanak.

Mi a feleségemmel és a családommal sokat beszélgettünk erről, és úgy döntöttünk, hogy amennyiben meg is kapom a választók bizalmát, szívesen dolgoznék a körzetért önkormányzati képviselőként is.

A közelmúltban sok fejlesztés került megvalósításra a Krimpen parkban
Milyen megoldandó ügyeket látsz a körzetben?

A 4. számú körzet a város legösszetetteb körzete, hiszen van egy gyönyörű, rendezett városi rész a Hrúz Mária, Vízmű utcák környékén, a város egyik legforgalmasabb csomópontja a Dózsa György út mentén, emellett igen nagy lakott külterület is a körzethez tartozik: Agárhalom, Ökördi, Siványdűlő területekkel. És ott van Erdőtelek, amely önálló belterületi egység, sorra megújuló és fiatal családokkal megfiatalodó utcákkal, erős erdőtelki identitású lokálpatrióta lakosokkal.

Mindegyik területrésznek megvannak a maga speciális megoldandó problémái.

A külterületi földutak folyamatos karbantartást igényelnek, a Szabadidőpark korábban elmaradott környéke most jelentős megújuláson megy keresztül, hiszen sorra épülnek az új sport és szabadidős létesítmények a területen.

A Dózsa György út rendkívül nagy forgalma miatt felújítást igényel ugyanez a feladat itt a sorházak előtti rossz járdával is. Itt a Városi Sporttelep és a beharangozott új jégcsarnok építéssel kapcsolatban is sok változás lesz, ami feladatokat is ad majd a képviselőnek.

A 2013-ban megépült erdőtelki kerékpárút rendkívül sok balesettől kíméli meg a lakosságot, azonban az éjszakai megvilágítását is meg kell oldani, hogy még inkább biztonságosabb lehessen a kerékpáros közlekedés. A közvilágítás terén Erdőtelek különböző részein is van még pótolnivaló.

A tervezett fürdő fejlesztéssel kapcsolatban az érintett területen sok feladat lesz a közlekedés alakításával, parkolás, gyalogosforgalom megoldásával, így ott a következő években sok változás feltételezhető.

Erdőtelken a Sövény utcában csak szakaszosan épült ki a szennyvízhálózat, mivel folyamatosan épül ez az utca is, ezt a beruházást a közeljövőben a teljes utcában be kell fejezni. Ökördin sok lakos jelezte, hogy az ottélő gyermekesek részére fontos lenne egy játszótér létrehozása.

Szóval jó sok a megoldandó feladat, de szívesen részt veszek ezek megoldásában, amennyiben a lakosok megtisztelnek a bizalmukkal.

MEGOSZTÁS
Írta: vira