Tájékoztató

OMV intézkedések a hatósági árszabályozással kapcsolatban:

Tankolás normál kútoszlopon:

A Kormány 186/2022. (V. 26.) rendeletének értelmében a normál kútoszlopokon kerülnek értékesítésre hatósági áron az OMV Super 95, OMV MaxxMotion 95 és az OMV Diesel termékek magyar forgalmi engedéllyel rendelkező, 7,5 t alatti magyar gépjárműveket, illetve mezőgazdasági erőgépeket tankoló vásárlóink számára.

-Hirdetés-

Az állomások mellett látható „totem” kijelzőjén a – rendelettel összhangban – a kedvezményes ár jelenik meg a továbbiakban is, de a kútoszlopok kijelzőjén a piaci ár látható majd, melyből a magyar forgalmi engedéllyel rendelkező járművet tankoló vásárlók kedvezményt kapnak.

A kiadható hatósági áras üzemanyag mennyisége gépjárműbe alkalmanként maximum 50 liter, ez alól kivétel OMV MaxxMotion Super 100plus és
OMV MaxxMotion Diesel üzemanyag.

Felhívjuk figyelmüket, hogy az OMV hálózat töltőállomásain érvényben lévő korlátozások szerint edénybe, kannába, hordóba, IBC-be normál kútoszlopon nem szolgálható ki hatósági áron üzemanyag! 

Az OMV döntése értelmében, a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet szerinti segédmotoros kerékpárok hatósági áron jogosultak tankolni.

A 7,5 tonna feletti járművek (tehergépjárművek, kamionok, buszok) és a 3,5 tonna feletti külföldi rendszámú járművek a normál kútoszlopon nem tankolhatnak.

Abban az esetben, ha bizonytalan a gépjármű kategóriája a töltőállomás személyzete számára, kollégáink kérhetik a jármű vezetőjétől, hogy mutassa meg a gépjármű forgalmi engedélyét. Amennyiben a sofőr nem működik közre, nem áll módunkban számára a hatósági áron üzemanyagot értékesíteni.

max 50 ikon kép
Tankolás nagy nyomású kútoszlopon:

A 7,5 tonna feletti járművek (tehergépjárművek, kamionok, buszok) és a 3,5 tonna feletti külföldi rendszámú járművek kizárólag a nagynyomású kútoszlopoknál tankolhatnak, ahol az üzemanyag értékesítése piaci – és nem hatósági – áron történik.

Kapcsolódó cikk
Szigorításokat vezettek be a Mol töltőállomásain
Szigorításokat vezettek be a Mol töltőállomásain
A vásárlók kiszolgálásának biztosításával és a töltőállomások zavartalan működésével indokolja a Mol, hogy péntektől normál kútoszlopon a járművekbe maximum 50...
Reseller töltőállomások:

Jelenleg a 34 franchise töltőállomásunkon – ellentétben az OMV saját üzemeltetésű állomásaival – szigorúbb korlátozások is érvényben lehetnek, esetenként pedig átmeneti áruhiány léphet fel.
Kérjük, minden esetben tájékozódjon az adott franchise töltőállomáson az ott érvényes szabályozásokról, ugyanis ezek helyszínenként eltérőek lehetnek. 
Franchise töltőállomásaink listája:  Töltőállomás lista (PDF, 325,8 KB)

Panaszkezelés:

Ezúton felhívjuk a hatósági áron történő tankolásra jogosult vásárlóink figyelmét, hogy minden esetben ellenőrizzék, hogy a tankolás során a kedvezmény érvényesítésre került, mellyel a 480 Ft/literes ár biztosítható.
Amennyiben problémát tapasztal a hatósági ár alkalmazása során, kérjük, hogy minden esetben haladéktalanul  jelezze panaszát a töltőállomás személyzete számára.
A hatósági árkedvezménnyel kapcsolatos reklamációkat a vásárlást követő 24 órán belül van lehetőségünk elfogadni. Ez történhet e-mailen is határidőn belül (info.hungary@omv.com), a vásárlást igazoló nyugta vagy számla, valamint a forgalmi engedély becsatolásával.

Hatóságilag szabályozott árú termékek esetében a SuperShop pontok kiadása átmenetileg szünetel!

Ezúton tájékoztatjuk a SuperShop program tagjait, hogy az OMV töltőállomásain technikai okok miatt nem tudjuk biztosítani a pontok kiadását a hatósági árazás alá eső üzemanyagok esetében. A jelenlegi szabályozásnak számítástechnikai rendszerünk csak úgy tud eleget tenni, ha a hatósági árat vásárlóinknak kedvezmény formájában biztosítjuk, azonban a rendszerünk nem teszi lehetővé több kedvezmény összevonását. 
A probléma elhárításán dolgozunk, a megoldásig szíves türelmüket kérjük!

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Forrás: omv.hu
Kiemelt kép: illusztráció

MEGOSZTÁS