Bár nevét hivatalosan nemrégiben kapta, mégis komoly múltja van Kiskőrösön a Tüskös parknak. Sorsát a környékén lakók mindig is szívükön viselték, ezért is váltott ki nagy felzúdulást néhány éve a parkot övező hatalmas fák kivágása. A kivágott fák helyére azóta újak kerültek, elkészült a locsoló rendszer, majd két évvel ezelőtt a lakossággal egyeztetve, és igényeik figyelembevételével komoly és látványos fejlesztési munkálatok indultak meg. A város és a lakosság összefogása és anyagi áldozatvállalása, az Ültess Fát Mozgalom sikeres pályázatai valamint támogató cégek, magánszemélyek mind-mind hozzájárultak a mára már jól látható változásokhoz. A park fejlesztését támogatók sorához most csatlakozott a Protokon és Akker-Plus Kft. is.

-Hirdetés-

2022. június 24-én délelőtt a körzet önkormányzati képviselője, Ungvári Ferenc meghívására a parkban találkoztak az érintettek. Eljött Koczkásné Dulai Ildikó, a Protokon Kft. ügyvezetőjeEndrődi Ferenc, az Akker-Plus Kft. ügyvezető tulajdonosaDomonyi László polgármesterHorváth János és Filus Tibor önkormányzati képviselők, utóbbi egyben az Ültess Fát Mozgalom Egyesület elnöke is.

A Tüskös park mára ismét egyre gyakrabban benépesül. Igazi közösségi térré válik. Tavaly elkészült a fedett kiülő, idén tavasszal kikerültek a játszótér elemei. Hamarosan napvitorla kerül a homokozó fölé, és tervben van a kiülő burkolása, valamint alá, fixen telepített padok és asztalok telepítése. Ezen kívül keresik a megoldást illemhely létesítésére is. A tervek tehát megvannak, ezek megvalósításához a most érkezett felajánlások nagyban hozzájárulnak. A Protokon Kft. ugyanis 1 millió forintot ajánlott fel, mely szabadon felhasználható, az Akker-Plus Kft. pedig a térkövet és a szegélyt biztosítja a kiülő burkolásához.

Az adományozók kiemelték, hogy fontos számukra a város, és az itt élő családok, közösségek támogatása, hiszen ezáltal közös sikereinket, egyben pedig a jövőnket építjük. 

Írta és a képeket készítette: Subáné Kiss Krisztina 

MEGOSZTÁS
Írta: vira