Indul vasárnap Izsák város időközi polgármester-választásán Bozóky Imre korábbi MLSZ-elnök, labdarúgó-játékvezető, aki partjelzőként részt vett Puhl Sándor stábjában az 1997-es Bajnokok Ligája-döntőn is – írja a nemzetisport.hu. 

 

-Hirdetés-

Hozzáértők állítják, a korábban sporttal foglalkozók, legyen az labdarúgó, játékvezető, sportújságíró, sportvezető – a közélet terén is megállják  a helyüket. A megállapítás Bozóky Imrére is igaz, aki éveken át futballozott, nemzetközileg is elismert játékvezetőként tevékenykedett, majd a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökeként dolgozott, az utóbbi időben pedig Izsák alpolgármestereként irányította a kisváros életét.

Most, 69 évesen újabb nagy feladattal próbálkozik. Indul az izsáki időközi választásokon, s harcba száll a polgármesteri székért.

„Decemberben lesz két éve, hogy meghalt Mondok József, Izsák polgármestere – mondta megkeresésünkre Bozóky Imre. – A pandémia miatt nem lehetett új választást kiírni, így egészen mostanáig mint a település alpolgármestere az általam vezetett testület irányította a várost. A vészhelyzet elmúltával most vasárnap polgármestert választunk, s én is ott vagyok a három jelölt között. Megbízatásom valamivel több mint két évre szólna, s szeretném befejezni azt a munkát, amelyet két és fél éve elkezdtem, persze csak akkor, ha a választók is így gondolják.”

A civil életben ügyvéd polgármesterjelölt elmondta, életének most is szerves részét képezi a sport, a labdarúgás, Izsákon nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlásra, és büszkék arra, hogy a felnőtt amatőr csapatban szinte mindenki helybéli. A támogatásoknak köszönhetően a sportlétesítményekre sem lehet panasz. 

„Fontos a sport – magyarázta Bozóky Imre, aki Kecskeméten egykor az NB II-es csapat kapusa volt. – Ám a fejlődés nem csak ezen a téren érhető tetten a városban.”

A korábbi MLSZ-elnök természetesen figyelemmel kíséri a magyar labdarúgás alakulását is.

„Az általam vezetett elnökség nevezett ki először külföldi – nem magyar – szakembert a válogatott élére Lothar Matthäus személyében, s bár érkezésével megmozdult a magyar labdarúgás állóvize és számos fiatal magyar labdarúgó kerülhetett európai klubcsapatokba, mégis belebuktam. Természetesen boldogsággal töltenek el a válogatott mostani sikerei, s bízom benne, a bajnokság színvonalára is hatással lehet a jó szereplés. A válogatott gerincét az én elnökségem alatt és most is a külföldön futballozó labdarúgók alkották, s játékuk. Karakterük, mentalitásuk jó hatással van a többiekre.”

Bozóky Imre a Fidesz-KDNP-Nemzeti Fórum jelöltjeként indul, két független vetélytársa Rácz Sándor és Rézműves Mihály lesz.

 

Kiemelt kép: VIRA.HU archív fotó 

MEGOSZTÁS
Írta: vira