Június 24-én, pénteken délután számtalan fotó várta a Tázlári Művelődési Házba érkezőket, amik Tázlár múltjába nyújtanak betekintést. A képek végigkalauzolják a nézőt Tázlár évtizedekkel ezelőtti régmúltjába.

Bán Róbert Tázlár polgármestere köszöntötte a résztvevőket, beszélt a juniális előkészületiről majd röviden bemutatta a délután előadóit.

Bán Róbert Tázlár polgármestere
-Hirdetés-

Végső István történész tartott beszámolót, hogy hogyan is alakult a múltban Tázlár területének sorsa, hogy mikortól is beszélhetünk Tázlárról és kiderült, hogy a falu elnevezéséről csak találgatások vannak, valójában senki sem tudja honnan a Tázlár név.

Végső István történész

Ami már a jelen az az, hogy Tázlár szerves része lett a napelem park, amiről Kocsis Anna és Jó Zoltán tartott beszámolót, kezdve a terület kiválasztásától annak megszerzési nehézségeiről. Végig vezetve a megépítéstől a felhasználható energiáig.

Gyalogtúrával zárult a pénteki nap ahol a napelem parkhoz és vissza lehetett gyalogolni. A túra közben lehetett még kérdéseket feltenni az előadóknak, akik elkísérték a sétálókat.

A szombati napon igazi programkavalkád várja a kilátogatókat!
A zenés ébresztő után a tázlári focipályán 9 órától kezdetét vette a foci derby, majd 10 órától elindulnak az egyéb programok is: lesz gyereksarok, értéktár kiállítás, sütemények és saláták versenye, valamint pörköltfőző verseny.
A tázlári fellépők között délutánra megérkezik a Prémium Médiaválogatott, akik a focigála után fellépésükkel is szórakoztatják a közönséget. A napot Dj Major retro bulival zárja.

A fotók a pénteki napon készültek. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (27 db kép)
MEGOSZTÁS