„Erőt adsz minden helyzetben…” / „ Ki van jelölve a helyed…”

-Hirdetés-

Gyermek-ifjúsági hét 2022 PÁKOZD

Idén sok váratlan dolog befolyásolta a várva várt hetünk megszervezését, levezetését. Talán épp ezért is volt személyes ereje a bibliai történet főszereplője, Eszter élethelyzetének. A tervezett, lekötött szálláshelyről a tavasszal kiderült, hogy nem tud fogadni bennünket, keresnünk kellett a megoldást.
Isten előre elkészített ajándéka volt, hogy az állami pályázati összeg is nagyban segített a lényegesen magasabb költségű helyszínen is megtartani a tábort. Különösen nagy öröm volt, hogy az ellátásra nem volt túl sok gondunk, bőséges, nagyon jó kiszolgálást, nagyon színvonalas szállást kaptunk. Így sokkal több időnk jutott a ránk bízottakra, és a hét üzenetére figyelni.
A tervezett munkatársi csapatból korábban kulcsfontosságú ember(ek) maradt(ak) ki munkahelyi kötelezettség miatt. Ez is meghozta azonban azt, amit Isten készített el. Az ifis korosztály komoly felelősségvállalással vett át feladatokat (délutáni programok szervezése, levezetése teljesen önállóan, esti beszélgetések szervezése, a kisebbek terelgetése…)
Reggelenként válogatott bibliai mondatokból kiindulva azt gondoltuk végig a terített asztal
megelégedettsége mellett, hogy mit is jelent közösségbe, Isten gyermekeinek „nagy családjába” tartozni. A látszólag csupán gyakorlati tény, a nagyon színvonalas ellátás, a gazdagon terített asztal a kritikus fiatalokat is hálára indította.
Délelőtt Eszter története mutatta meg, hogy nem véletlenül vagyunk azok, akik vagyunk, és éppen ott, ahova Isten helyezett bennünket. Bár a bibliai történet feldolgozása után az alkotás lehetősége szabadon választható volt, sokan éltek a lehetőséggel maguk, és társaik örömére munkálkodva.
Nagy kihívás volt a rekord meleg, száraz időjárásban a délutáni szabadidő értékes kitöltése.
Mindenkit nagyon fárasztott a kánikula, így komolyabb kirándulásokat nem tudtunk szervezni. Ennek ellenére azért a környék szépségét rövidebb erdei túrával az „ingókövekhez” mégis megízleltük. Mivel a szálláshely eredendően nem tábor helyszín, nincs sportpálya így a közösségi programokat is ehhez kellett átformálni. Nagyobb mozgásos játékra csak egyik este, sötétedés körül, a tűző nap melegét így elkerülve jutott lehetőség. Ehhez kisebb gyalogtúrát kellett tenni a több km távolságra levő focipályához. Ezek ellenére senki nem érezte hiányát a lehetőségeknek. Az elmaradhatatlan számháború, akadályverseny mellett „vizibomba csata” élénkítette a gyerekeket. Jó volt látni nap közben az itt-ott beszélgető régi-új barátokat.
A záró tábortűz sem a megszokott módon történt, igen hamar el kellett oltani a közelgő szélvihar miatt. Mégis nagy lelkesedéssel idézték fel a hetet, és énekeltek volna a végtelenségig a fiatalok a fedett szabadtéri teraszon.
Az EKCP-KP-1-2022/3-000176 pályázat támogatása nagy segítség volt abban, hogy a 2022-ben jött kedvezőtlen gazdasági események ellenére nem kellett senkinek nemet mondanunk a megemelkedett költségek miatt. Még így is voltak családok, akik a segítség mellet sem merték vállalni a táboroztatást (ezért is voltunk kicsit kevesebben a tervezett létszámnál, no meg azért, mert a felső korosztály egy része idén nem jelentkezett )
A hetet idén is itthoni istentisztelettel zártuk, ahol jó volt látni az évközben kevésbé aktív
családokat is.
Reméljük, a lassan kezdődő tanévben is érezhető lesz a hét áldása.

S.D.G.

Kiskőrös, 2022 augusztus Pénzes Péter lelkipásztor

 

EKCP-KP-1-2022/3-000176

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (14 db kép)
MEGOSZTÁS