Három, eddig üzemen kívül lévő ivóvízkút újbóli beindításával sikerült stabilizálni Kiskőrös vízellátását az idei, rendkívül extrém szárazságban– tájékoztatott Domonyi László, Kiskőrös polgármestere közösségi oldalán.
Ehhez ki kellett építenünk azonban 30 millió forint önkormányzati önerőből a víztisztító berendezéshez a vezetéket. Három évvel ezelőtt fúrattunk egy vadonatúj kutat, akkor az 15 millió forintba került a város büdzséjéből. A mai árakon mindezt a háromszorosáért tudtuk volna csak megtenni, tehát a pénzügyi helyzetet mérlegelve és hallgatva a szakemberek véleményére, a városvezetés az olcsóbb megoldást választotta.
 
900 méter hosszú vízvezetéket kellett kiépíteni ahhoz, hogy a 3 kutat be tudjuk kötni a víztisztító rendszerbe. Ezúton is köszönöm a Vízmű, a Szendrey és a Kassai utcában lakók türelmét és megértését.
Elmondhatjuk, hogy míg már sok településen bevezették a vezetékes víz használatának korlátozását, illetve akadozik a vízellátás – a mi térségünkben is – addig Kiskőrösön a már meglévő 6 és az újonnan rácsatlakoztatott 3 kút vize képes ellátni a lakosok vízigényét.
A Kiskunsági Víziközmű – Szolgáltató Kft. szakemberei által elvégzett beruházással stabil kiskőrösi vízellátás ellenére is arra kérek mindenkit, hogy ne pazaroljuk az ivóvizet. A mostani háborús helyzetben nekünk is át kell gondolnunk, hogy hogyan tudunk magunknak és az országnak is segíteni azzal, hogy takarékoskodunk.
 
(A fotón a tartályok mellett Mátyus Zoltán, a kft ügyvezető igazgatója, Zsikla Róbert, a kiskőrösi üzemmérnökség üzemvezetője, és Domonyi László, Kiskőrös polgármestere látható.)
 
Szöveg, képek: Domonyi László Facebook oldal

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (4 db kép)
-Hirdetés-
MEGOSZTÁS
Írta: vira