Lei Balázs egyesben és párosban is bejutott az elődöntőbe a belgrádi utánpótlás Európa-bajnokságon, így három számban is dobogóra állhat.

A serdülő fiúcsapatunk Lei Balázs vezérletével bronzérmesként végzett a belgrádi Eb első hetén, a soltvadkerti tehetség pedig azóta is remek formában játszik a szerb fővárosban. Egyesben két újabb könnyű győzelemmel csütörtökön bejutott a legjobb nyolc közé, ahol viszont elég szorult helyzetben találta magát. A bolgár Joan Velicskov ellen ugyanis 3:0-s szetthátrányba került, ám megőrizte a hidegvérét, és 4:3-ra fordított. Az egyéni érem ezzel biztossá vált számára, a pénteki elődöntőben a francia Flavien Coton vár rá, akitől a csapatverseny elődöntőjében 3:2-re kikapott. Varga Botond egyesben a nyolcaddöntőig jutott.

Lei párosban is beverekedte magát a legjobb négy közé, a szlovák Árpás Sámuellel a negyeddöntőben egy svéd, litván kettőst búcsúztattak, a döntőért pedig a francia Mourier, Noirault kettőssel csatáznak majd.
-Hirdetés-

Serdülő lányainknak csütörtökig tartott az Eb. Egyesben Dohoczki Nóra és Polónyi Nóra a legjobb 32 között sima vereséggel esett ki, Molnár Kendrát viszont az éremcsaták kapujában, a negyeddöntőben állította meg a német Josephina Neumann. A serdülő lány párosoknál Barcsai Sophie és Dohoczki negyeddöntős búcsújában szintén benne volt Neumann keze.

IFJÚSÁGI ÉS SERDÜLŐ EURÓPA-BAJNOKSÁG, BELGRÁD
SERDÜLŐ FIÚ EGYES

A 16 közé jutásért
Varga Botond–Sakowicz (lengyel) 4:2
Lei Balázs–Izzo (olasz) 4:1
Nyolcaddöntő
Varga–Rzihauschek  (osztrák) 2:4
Lei–Hersel (német) 4:1
Negyeddöntő
Lei–Velicskov (bolgár) 4:3

SERDÜLŐ FIÚ PÁROS

Negyeddöntő
Lei, Árpás Sámuel (magyar, szlovák)–Dahlström, Trumpauskas (svéd, litván) 3:1

SERDÜLŐ LÁNY EGYES

A 16 közé jutásért
Dohoczki Nóra–Mei Rosu (román) 0:4
Molnár Kendra–Panholzer (osztrák) 4:1
Polónyi Nóra–Sferlea (román) 0:4
Nyolcaddöntő
Molnár–Leal  (portugál) 4:1
Negyeddöntő
Molnár–Neumann (német) 0:4

SERDÜLŐ LÁNY PÁROS

Negyeddöntő
Barcsai Sophie, Dohoczki–Itagaki, Neumann (német) 0:3

Szöveg, kiemelt kép: asztaliteniszezz.hu

MEGOSZTÁS