A múlt heti darts ifjúsági Európa-bajnokságon játékosunk, Gévai Péter az U21-es kategóriákban képviselte Magyarországot! Egyéni, páros, és csapat kategóriákban. – olvasható a kiskőrösi Malom Darts Sport Egyesület közösségi oldalán közzétett bejegyzésben.
A kiskőrösi egyesületben dartsozó Gévai Péter a verseny előtt úgy nyilatkozott:

“Örülök, hogy újra EB-n játszhatok, természetesen szeretném kihozni magamból a maximumot mind egyéniben, párosban és csapatban. Szeretném ha az idei EB is pozitív emlékkel zárulna!”

Egyéniben 8 darab 3 fős csoportokban zajlottak a megmérettetések. Minden csoportból 2 kijött volt, sajnos Péter a 3. helyen zárt, a csoportban így ő nem jutott ki a 16-os főtáblára.

Gévai Péter
 Párosban 4 darab 3 fős csoportokban kezdődtek meg a küzdelmek, ahol szintén 2 kijutó volt. Péter, Sárai Levente oldalán játszott és a csoportküzdelmeket sikeresen vették, majd egy szoros mérkőzésen sikerült az elődöntőbe jutniuk, ahol egy Osztrák duó ellen játszottak, 4-3 arányban alulmaradtak ezzel bronzérmesek lettek.

 
Csapatban 2 darab 3 fős csoportokban játszott a magyar válogatott Sárai Levent, Helfrich Patrik, Budavári Zsombor, Gévai Péter a csoportban 9-1 és 9-3 mas győzelemmel lettek elsők, majd az elődöntőben jöttek az írek, és 9-3 arányban őket is sikerült legyőzni, így a döntőbe jutottak, ahol egy kiélezett szoros meccsen, több meccs nyilat is hibázva 8-9 arányban maradtak alul a Cseh válogatottal szemben, így Péter az a páros bronzérem mellé egy ezüstérmet tudhatott magáénak.

-Hirdetés-
MEGOSZTÁS