Az Akasztói Sporthorgász Egyesületnél komoly figyelmet fordítanak a fiatal horgászokra. Az egyesület utánpótlás csapata Balogh Béla vezetésével vett részt a július 16-án Miskén megrendezett megyei horgászversenyen, ahol nagyon sikeresen szerepeltek.

Az egyesület szervezésében megrendezett idei első horgásztábor résztvevői közül négyen feladták az Akasztói SHE táborzáró horgászversenyét és Miskére indultak, hogy ott mérettessék meg magukat. A csapat tagjai többek között a tábor legjobb lány horgásza, Balogh Zsófi és a legjobb fiú horgásza, Brada Bence az U15-ös kategóriában indultak, az U20 kategóriában pedig Bognár Bálint, valamint Lucza Péter tette próbára tudását.

Balogh Zsófi a 1,5 kg-os süllővel
-Hirdetés-

A horgászhelyek kisorsolása után a versenyre az U15 kategóriában három, az U20-ban pedig négy óra állt rendelkezésre. A csapatot vezető Balogh Béla elmondta, hogy az ideális időjárásnak köszönhetően folyamatosan kaptak a halak, bár nem minden álláson egyformán.

A három óra letelte előtt Balogh Zsófi egy 1,5 kg-os süllője biztosította a 2. helyet számára 3160 g össz fogással, az első helyezett Miskei SHE versenyzője Friedrich Gábor (4460 g) mögött a 17 fős U15-ös kategóriában, a 3. helyen a Miskei SHE versenyzője Serfőző Sára (2120 g) végzett.
Ebben a korosztályban Brada Bence most nem járt sikerrel, aki 450 g-al a 9. helyen végzett.

Az U20-as kategória 7 fős mezőnyében igen szoros volt a verseny, ami végén Lucza Péter tudott a dobogó legfelső fokára állni, köszönhetően a majd 4 kg-os amúrnak, amit igen nagy „csatában” a merítőszák törés kíséretében tudott csak partra segíteni. Lucza Péter össz fogása 8500 g volt, a 2. helyezett a Miskei SHE versenyzője Tarr Petra lett 7920 g-al, a dobogóra még az Alpári Tisza HE versenyzője Luczás Sándor Milán ért fel 5830 g fogással.
Ebben a korosztályban most Bognár Bálintot elkerülték a nagyobb testű halak és az „apróságokból” sikerült 2290 g-ot fognia, ami a 6. helyre volt elég.

Az Akasztói Sporthorgász Egyesület színeiben induló Lucza Péter a sikerével egy évig tarthatja magánál a Miske Kupát, amelyre a neve is felkerült!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (6 db kép)
MEGOSZTÁS