Többéves problémát igyekszik a Kőröskom Kft. orvosolni azzal, hogy folyamatos festéssel újítja fel a főtér padjait. 

 

-Hirdetés-

„Az előző években próbáltuk a padok deszkázatának felújítását a Wattay szakiskolával közös projekt keretében megoldani, azonban a kitalált műszaki megoldás nem hozta a várt eredményt, amit mi szerettünk volna ” – nyilatkozott a Kiskőrös TV-nek, Schäffer Tamás ügyvezető igazgató.

A cég elkezdte keresni a padok teljes felújításának egy másik tökéletesebb módját, mely jelenleg is folyamatban van. Azokat a padokat, melyek 2015 óta szolgálják a helyieket, szeretnék teljes körűen megújítani.

„Amíg ebbe nem tudunk belekezdeni, addig is szerettük volna olyan szintre felújítani, hogy alkalmasabbak legyenek a mindennapi használatra, illetve esztétikus képet mutassanak.”

Ennek keretében a városban lévő összes padot lefestették a Kft. szakemberei, emellett megújultak a fa burkolatú hulladékgyűjtő edények is. Két ember háromheti munkájával az ideiglenes állagmegőrző felújítás befejeződött. A padok nagyobb volumenű felújítása később várható.

„Egy olyan megoldást szeretnénk találni, ami üzemeltetés-fenntartás oldaláról is jobb körülményeket tud számunkra biztosítani, hiszen ezek a padok nem bírják azt az igénybevételt, amit a környezeti tényezők determinálnak” – tette hozzá.

Ezért az a terv, hogy lecserélik a padok fa részeit műanyagra, ami jobban bírja az igénybevételt és az időjárás viszontagságait. Jelenleg ennek a műszaki megoldását keresi a Kft., mely hosszabb időt vesz igénybe, ezért festették le a padokat ideiglenesen. Amíg nem kerül sor a végleges megoldásra, minden évben megismétlik ezt. 

Forrás: Kiskőrös TV 

MEGOSZTÁS
Írta: vira