„Az Istent szeretőknek minden javukra válik” (Róm 8,28)
Pál apostol rómaiaknak írt leveléből választotta ki papi jelmondatát Tóth Tibor atya, aki július elsejével kezdte meg plébánosi szolgálatát Kiskőrösön. Az atya már egészen kicsi korában eldöntötte, hogy isten szolgálatában szeretne élni.

A Kiskőrös TV-nek adott interjúban Tóth Tibor atya elmesélte, hogy az iskolai tanulmányainak kezdetekor az édesanyja nem íratta be őt hittanra. Azonban az egyik kedves osztálytársa sokat mesélt neki András atya (Király András atya) érdekes hittanóráiról. Soltvadkerti plébánosként ő tanította akkoriban a hittant a gyermekeknek. Tót Tibor atya érdeklődését felkeltették a meséltek, és ő kérte édesanyját, hogy második osztálytól had járhasson a hitoktatásra.

Alsó tagozatban egy kalocsai iskolanővér tanította, de rendszeresen bejárt a plébániára is, ahol az ódon illat is megfogta. Akkori plébánosa a már említett Király András atya volt, aki egy nagyon hiteles papi példakép Tóth Tibor számára.
-Hirdetés-

Középiskolás évei elején a hitgyakorlás háttérbe szorult, majd 2005-ben bérmálkozott. 2006-ban leérettségizett a kiskőrösi gimnáziumban, utána jelentkezett az akkor még Szegedi Hittudományi Főiskola katekéta-lelkipásztori munkatárs BA alapszakára. A kollégiumi évek olyan kötelezettséggel jártak, mint a közösséghez tartozás fél évente egy három napos lelki gyakorlaton, illetve egyéb lelki programokon való részvétel, melyek csak tovább erősítették a hitét.

Tóth Tibor plébános

2009-2013-ig a Soltvadkerti Óvodákban, az általános iskolában, és a plébánián tanított. Mindemellett irodai szolgálatot is végzett. Lelkipásztori kisegítőként szolgálta kiegészült temetéssel, bibliaórák tartásával, igeliturgiák végzésével, első pénteki beteglátogatással, és áldoztatással. 2012 májusában pedig részt vett a Teréz Misszión, ami még inkább megerősítette hitében. 2013-ban két évre csatlakozott a szegedi Szent Gellért Szemináriumba, ami a lelki képzésnek, a hivatás megerősítésének a színtere.
2015. szeptember 12-én dr. Bábel Balázs érsekatya pappá szentelte. Kecskeméten lelkipásztorként, papi hitoktatási referensként, és iskolalelkészként is teljesített szolgálatot, majd 2020-ban elkezdte kápláni szolgálatát a keceli Szentháromság plébánián.

Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek megbízásából július elsejétől városunkban folytatja papi szolgálatát a továbbiakban.

2022. július 3-án vasárnap tartotta bemutatkozó szentmiséjét Tóth Tibor plébános a kiskőrösi Szent József katolikus templomban. A szentmise előtt Suhajda János, az egyházközség képviselő-testületének világi elnöke köszöntötte az atyát és adta át a gyülekezet üdvözlő ajándékait.

Forrás: Kiskőrös TV

Kapcsolódó cikk
Seffer Attila atya elköszönő szentmiséje a kiskőrösi katolikus templomban
Seffer Attila atya elköszönő szentmiséje a kiskőrösi katolikus templomban
Nagy változások előtt áll a kiskőrösi katolikus gyülekezet, hiszen Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében Bábel Balázs érsek személyi változásokról döntött. Ennek értelmében 2022....

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (5 db kép)
MEGOSZTÁS