A Kiskőrösi LC sikeres TAO pályázatainak köszönhetően a Városi Sporttelep nagyon sok fejlesztésen ment keresztül az elmúlt időszakban. Többek között megújult a klubház, elkészült két műfüves pálya, létesült egy új élőfüves játéktér, valamint villanyvilágítás lett a lőtér melletti részen.

A további fejlesztésekben közösen gondolkodik a labdarúgó egyesület, valamint a helyi önkormányzat. A fejlesztésről Domonyi László polgármester elmondta, hogy még decemberben jelezte neki Font Sándor országgyűlési képviselő, hogy lenne a városnak lehetősége sportpálya fejlesztésre 225 millió forint értékben. A pályázati lehetőségnek köszönhetően nyert az önkormányzat a Városi Sporttelep felújítására 225 millió forintot, a beruházáshoz pedig további 25 millió forintot tett hozzá önerőként. Az elmúlt időszakban a Város Sporttelep teljes tervezése megtörtént, melynek első üteme konkrét munkálatai kezdődtek el a napokban.

A megújuló lelátórész látványterve
A teljes megvalósításban többek között szerepel a centerpálya megvilágítása és egy új székház építése is.
-Hirdetés-

Most centerpálya mérete megváltozik a nemzetközi szabványoknak megfelelően, a salakos futókör felújításra kerül és új szegélyt kap. A pálya körül járda és új korlátrendszer lesz. Talán a legnagyobb változást a megújuló lelátórész jelenti, amely nem kerül lebontásra, hanem új beton fedést kap. A munkálatok során székek kerülnek elhelyezésre a lelátón, ami összesen 800 fő befogadására lesz alkalmas, melyből 400 fedett.

A kivitelezőtől kért ütemezések szerint a centerpálya játékterének átalakítása az őszi bajnoki szezon kezdetéig megtörténik, és így a csapat hazai környezetben tudja majd lejátszani a mérkőzésit. A munkálatok folyamatosan zajlanak majd, melyhez a szurkolóknak bizonyosan igazodniuk kell.

A tervek szerint a stadionfejlesztés első üteme október végén kerülhet átadásra.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (32 db kép)
MEGOSZTÁS