SAJTÓKÖZLEMÉNY

-Hirdetés-

Kaskantyú Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-3.1.1-15-BK1 – Fenntartható közlekedésfejlesztés című felhívásra. Az 70 944 500 forintos, vissza nem térítendő uniós forrás, illetve a 6 319 781 forint önerő, mindösszesen 77 264 281 forint költségvetésű projekt keretében Kaskantyú község egy buszforduló, illetve egy esőbeálló és biciklitároló kivitelezése valósult meg.

A projekt általános célja, hogy olyan fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő összevont közlekedésfejlesztési intézkedéscsomag valósuljon meg Kaskantyún, mely hozzájárul az éghajlatváltozás mérsékléséhez, a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez, az élhetőbb kistelepülési környezet és közlekedés kialakulásához, ezzel elősegítve a település lakosainak a társadalmi szempontból hasznosabb és erőforrás hatékonyabb, úgy mint a gyalogos, kerékpáros és buszos közlekedési módok választását. A projekt specifikus célkitűzése a naponta ingázó kaskatyúiak buszmegállóba történő biztonságos és kerékpáros eljutásának elősegítése valamint a közösségi tömegközlekedés gyakoriságának, a buszmenetrend felhasználóbarátabbá tételének előmozdítása közösségi közlekedési infrastruktúra fejlesztésével.

A Kaskantyú Hunyadi utca 22. számú, 23. hrsz-ú ingatlanon busz váróhely és autóbusz forduló került kialakításra. A megépült buszmegállóhoz 1 darab mozgáskorlátozott parkoló és 18  férőhelyes P+R kerékpártároló került kialakításra.

A településrész közlekedési úthálózatának kerékpáros baráttá alakítása érdekében a Hunyadi utcai szakaszon 421 méter, a Rákóczi utcai szakaszon 317 méter kerékpárosnyom került kialakításra a közutakon.

A kerékpárnyommal érintett szakasz egy részének burkolatminősége nem volt megfelelő, így 129 folyóméter hosszan a burkolat felújításra került.

A projekt keretében megvalósult még a Kaskantyú 245/5. hrsz-on 545 m2 hiányzó akadálymentesített járda építése.

 

További információ: www.kaskantyu.hu

MEGOSZTÁS
Írta: vira