Minden érdeklődőt szeretettel hívnak és várnak Kőrösi Tamás: Tájak és képek című kiállításának megnyitójára a Pátria Klub emeleti termébe szeptember 2-án 19 órai kezdettel, a szüreti fesztivál nyitónapján. 

A tárlatot Kiss István művésztanár, illetve Kiskőrös városa nevében Szedmák Tamás alpolgármester fogják megnyitni. 

Kőrösi Tamás festőművész megkeresésünkre büszkén mesélte, hogy 23 (7 pasztell, 1olajpasztell és 15 olajfestmény) új képpel gazdagodott gyűjteménye, melyeket most először láthat a nagyérdemű közönség. 
A rendezők szeretetvendégséggel is készülnek pénteken. 
A tárlat ingyenesen megtekinthető a háromnapos XXVIII. Kiskőrösi Szüret és Szlovák Nemzetiségi Napok ideje alatt. 
-Hirdetés-

Kőrösi Tamás Kalocsán született 1967-ben. Gyermekévei – kilenc éves koráig -, falusi idillben teltek (Miskén és Hajóson). A természet és a rajz iránti vonzódása már ekkor megnyilvánult. Első élményeit, benyomásait a vidéki élet motívumai határozták meg, ezért a mezők, a szántók, a vadvizek, erdők és a patakok mind a mai napig visszatérő elemei képeinek.

Kalocsán a Belvárosi Általános Iskolában a Kiss István által életre hívott rajz és képzőművész körben tette meg az első lépéseket a rajzolás, festés felé, emellett művészettörténeti alapokat is kapott tanárától. A Dózsa György Mezőgazdasági Szakközépiskolai évei alatt, de később is az általa nagyra becsült festők – Rembrandt, Munkácsy, Paál László, Mednyánszky, Ferenczy Károly – tanulmányozásával igyekezett gyarapítani tudását. Sokat jelentett neki még Mácsai István, Munkácsy-díjas festőművész biztatása is.

A tájak mellett kedveli az ódon hangulatot sugárzó mediterrán utcákat, templomokat, hidakat, melyeket Riminiben volt szerencséje tanulmányozni. Képein igyekszik a lelkéből fakadó, sallangoktól mentes szépséget tárni az emberek elé, melyeket bárki érzékelhet, hiszen a természet csodái itt vannak körülöttünk.

Kőrösi Tamás tagja a Kalocsai Kortárs Művészeti Klubnak, míg 2012 óta a budapesti Művészetbarátok Egyesületének is. Rendszeres egyéni tárlatai mellett csoportos kiállításokon is részt vesz. Kedvenc technikái az olaj és a pasztell. Kőrösi Tamás képei igazul és szépen vallanak a természet és az ember örök kapcsolatáról.

 

MEGOSZTÁS
Írta: vira