Javában zajlanak a felújítási munkálatok a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Technikumban, melyek nem fogják zavarni a szeptemberi tanévkezdést. 

A témában Szentgyörgyiné Szlovák Mária intézményvezető nyilatkozott a Kiskőrös TV-nek. 

-Hirdetés-

„A sportcsarnok feletti szárnyon kicseréltük az armatúrákat, itt ilyen energetikai jellegű felújítás történt, míg az emeleten teljes burkolatcserét hajtanak végre a folyosókon a szakemberek. Egyelőre a régit szedték fel, majd konténerszámra hordták el az építési törmeléket”- mondta el Szentgyörgyiné Szlovák Mária, intézményvezető.

A renoválások az iskola több területén zajlanak. A nyári szünetben még két irodahelyiséget szeretnének felújítani. Az egyik ezek közül a tanári, ahol a villanyvezetékeket szeretnék megújítani, valamint a padlót.

„A pénztárnál teljes felújítást szeretnénk, hiszen ott nagyon régi bútorok voltak. Hogyha ezt is sikerül megoldanunk ott is, valamint a padlózat cseréjét, akkor az is egy teljes egészében megszépült irodahelyiség lesz” – tette hozzá.

A nyár során több tanterem is megújul, így a szeptemberben érkező diákok szép és komfortos környezetbe térhetnek majd vissza az intézménybe.

„Két teremben lesz linóleum csere, illetve három másikba rendeltünk még új bútorokat.  Hogyha tényleg mindennel végzünk, akkor elmondhatom, hogy az irodaszint is teljesen megújult itt, az utóbbi egy-két évben.”

A felújítás a Magyarországi Evangélikus Egyház által hirdetett eszközfejlesztési pályázatokból, illetve nagyobb részben önerőből valósult meg.

 

 

Forrás: Kiskőrös TV
Képek: Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium facebook oldal 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (8 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira