Az ÍzvadÁszok Gasztronómiai Egyesület szervezésében „Nemzetek konyhája” címmel tartottak kóstolással egybekötött bemutatófőzést Kapuváron, melyen a kiskőrösi Kötőrúd Egyesület is részt vett.

Magyar László fő szervező elmondta, a Közép-európai ételkülönlegességek mellett az indiai, az örmény és a szíriai konyha remekeit is megkóstolhatták az érdeklődők. A program a Nemzeti Együttműködési Alap és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. jóvoltából valósulhatott meg. Az eseményre kilenc csapat fogadta el a szervezők felkérését: erdélyi, horvát, szerb, indiai, sváb, örmény, és kalocsai magyar ételek is szerepeltek a kínálatban.

-Hirdetés-

Patka István és a Kötőrúd Egyesület tagjai Kiskőrösről érkeztek a rendezvényre, akik az erdélyi konyhát képviselték. Ezúttal túrós puliszkát készítettek szalonna pörccel, valamint igazi erdélyi húsgombóccal főtt korhelylevest.

„Nagyon örülünk ennek a rendezvénynek. Nagyon ritka, amikor mi ebben részt vehetünk. Közben erdélyi áfonyás-zakuszkás kenyeret kínálunk padlizsánkrémmel. Igyekszünk bemutatni az erdélyi népviseletet, itt is. Továbbá célunk, hogy a Nagy- Magyarország területéről leszakított magyarajkúakat összehozzuk. A kötőrudat Székelyföldön a szénakészítésnél használják, ezzel szorítják le tulajdonképpen, amikor viszik haza. Mi is ilyen kötőrúd szeretnénk lenni, hogy szét ne szóródjunk a világba” – mondta el Patka István, a rendezvény alkalmával.

 

Forrás: Rábaközi Televízió 
Képek: Patka István facebook oldal 

MEGOSZTÁS