A megyei I. osztályban szereplő Kecel FC labdarúgó csapata a Bács-Kiskun Megyei Kupa megnyerésével jogot szerzett arra, hogy szerepeljen a Magyar Kupa küzdelmeinek országos főtábláján. Az együttes a Magyar Kupában bejutott a legjobb 128 csapat közé és a sorsolást követően a Deszk SC gárdájával küzdhetett meg.

 

-Hirdetés-

A Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé való bejutásról döntő mérkőzést augusztus 7-én játszották le, amikor a Kecel FC hazai környezetben fogadta a Desz SC együttesét és 1-0 (0-1) arányú vereséget szenvedtek: Gerner – Vata, Bányai, Gavula, Doszpod, Sendula P., Torma, Sendula J., Dulai, Csáki, Herczeg P. A nyár során a Kecel FC gárdájánál több változás is volt a játékoskeret tekintetében. A csapattól távozott Velez Donát, Fenyvesi Kristóf, valamint Sibalin Dániel és Maruska Vitalij. Új játékosként érkezett Kecelre a Tököl csapatától Bányai János, Kerekegyházáról Gavula Levente, a Soltvedkerti TE-től Dulai Máté és Kiskunhalasról Döbröntei Dávid. A Magyar Kupa találkozó elején a vendégek léptek fel támadóbban és több helyzetük is volt az első percekben. A deszkiek egy védelmi hibát kihasználva szerezték meg a vezetést a 10. percben (0-1). Az első negyedórában a hazaiak sokkal lassabban és körülményesebben, valamint a passzokban hibákat elkövetve játszottak, amit kihasználtak a vendégek. A bekapott gól után fokozatosan vette át a játék irányítását a keceli csapat és mezőnyfölénybe kerültek. Az első félidőben Dulai Máté hagyott ki közelről nagy gólszerzési lehetőséget, majd Bányai János előtt adódott lehetőség, de közelről nem talált a kapuba. A szünet után is fölényben játszott a keceli gárda és a vendégek csak alkalmanként tudtak kontratámadásokat vezetni, de azokból nem sok veszélyes helyzet alakult ki. A hazaiaknak Gavula Levente, Torma Barnabás és Patai Balázs előtt is adódott nagy gólszerzési lehetősége, de pontatlanok voltak a befejezéseknél vagy a vendégek kapusa védett több alkalommal is nagy bravúrral. A találkozó utolsó percében még a hazaiak kapusa Gerner Dániel is előrement egy szögletrúgást követően, de nem sikerült a kecelieknek a hálóba találniuk. A keceliek a játék képe és a helyzetek alapján nem szolgáltak rá a vereségre.

Pandúr László – Kecel FC szakmai igazgatója:

-Nagyon komolyan készültünk erre a találkozóra és szerettünk volna mindent megtenni annak érdekében, hogy továbbjussunk a következő fordulóba. A klub életében ez a szereplés egy történelmi esemény volt, hiszen az egyesület fennállásnak 102 éves múltjában korábban még nem fordult elő ilyen. Érthetetlen számomra, hogy a mérkőzés elején miért olyan tompán kezdtünk, amikor úgy fociztunk, mintha ólomlábokon mozogtunk volna. A játék ezen szakaszában akár több gólt is szerezhettek volna a deszkiek, de már az első félidőben megfordíthattuk volna az eredményt a helyzeteink alapján. A szünet után is jeleskedtünk a gólhelyzetek kialakításában, de sajnos a kapuba nem tudtunk betalálni. A fiúk akarására nem lehet panaszom, mindent megtettek a győzelemért, azonban sok helyzetünk kimaradt. Nagyon sajnálom, hogy a szerencse most elszegődött tőlünk. Összességében tekintve úgy gondolom, hogy nem érdemeltünk vereséget.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (13 db kép)
MEGOSZTÁS