Avatar photo
Írta: Tóth Reni

Augusztus 11-én 17 órakor nyitotta meg kapuit az „Évszakok-napszakok” című nemzetközi PAVERPOL kiállítás, amely a Petőfi 200 Emlékévhez kapcsolódik. 

A kiállítás a kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központ első emeletének Kamaratermében  található, mely augusztus végéig látogatható.

-Hirdetés-

A kiállítást Polyákné Csengődi Éva nyitotta meg, majd Ster Erikának adta át a szót, aki gyönyörű szavalatával köszöntötte a jelenlévőket. Ezután Kiskőrös Város alpolgármestere, Szedmák Tamás mondott néhány szót a kiállításról. Elmondta, hogy mennyire fontos városunknak a különféle kultúrák ápolása, különösen kiemelten a január 1-jétől induló Petőfi 200 Emlékévben.

Szedmák Tamás, Kiskőrös alpolgármestere

A PAVERPOL Kelet-európai és ausztriai képviselője, Katonáné Tóth Judit is megosztotta gondolatait erről a művészetről a jelenlévőkkel, majd néhány kulturális előadás színesítette az eseményt.

Tamás Máté szavalata után a kiskőrösi Harangvirág Óvoda Katica csoportosai adtak vers- és énekműsort a közönségnek, akiket Tiriczné Szabó Szilvia és Kovács Márta óvodapedagógusok készítettek fel.

Ungvári Pálma (szaxofonon) és Turán Balázs (klarinéten) egy könnyed Jazz darabot duózott. A kulturális műsort Ster Erika zárta ismét egy szép szavalattal.

A műsor után a közönség elé lépett a kiállítás megálmodója és létrehozója, Litauszkiné Madácsi Márta is, aki elmesélte a kiállítás történetét, és megköszönte a sok szép alkotást.

A Harangvirág Óvoda Katica csoportosai

Ezt követően minden kiállító alkotónak egy emléklappal és ajándékkal kedveskedtek, meghálálva lelkes alkotómunkájukat, valamint köszönetet mondtak valamely személyeknek, akik hozzájárultak a kiállítás létrejöttéhez, megvalósításához. Az esemény hátralevő részében a megjelentek kedvükre csodálhatták a kreatív és színes alkotásokat, Petőfi Sándorra (is) emlékezve.

A kiállítás augusztus végéig bármikor ingyenesen látogatható a kiskőrösi művelődési központban, nyitvatartási időn belül.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (32 db kép)
MEGOSZTÁS