A sokéves hagyományoknak megfelelően zajlott le Kiskőrösön az augusztus 20-i városi ünnepség. Az érdeklődőket az esős időjárás miatt most nem a Petőfi térre, hanem a katolikus templomba várták, hogy István király szenté avatásának napjához kapcsolva állítsanak emléket első királyunknak és a magyar államiságnak.

Hazánk nemzeti ünnepén a program szentmisével kezdődött, mely során Tóth Tibor katolikus plébániai kormányzó hirdetett igét. A szentmisén közreműködött Arató Lóránd evangélikus lelkész, Pénzes Péter református lelkész, Seidel Alex pünkösdi gyülekezeti vezető és Győri Gábor a baptista gyülekezet lelkipásztora. A program során ünnepi beszédet mondott Domonyi László polgármester. A katolikus énekkar ünnepi műsorát követően kenyérszentelés és boráldás volt, majd a jelenlévők a Himnuszt énekelték el közösen.

-Hirdetés-

Az idei évben is megkóstolhatták a rendezvényre ellátogatók a Király Pék és Társa Bt. – Király Csemege által sütött és megszentelt kenyeret, valamint a megáldott „város borai” címet elnyert nedűket.

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (80 db kép)
MEGOSZTÁS