Felkészülési labdarúgó mérkőzést játszott egymás ellen augusztus 21-én a megyei III. osztályú bajnokságban szereplő Kaskantyúi FSE és a Kecel FC II. gárdája. A mérkőzést szakadó esőben játszották le Kaskantyún, mely nyolc gólt hozott és a végén a keceliek örülhettek a győzelemnek.
A Kaskantyúi FSE csapta

Kaskantyúi FSE: Márkó – Sárdi, Ficsor, Varga M., Bránya, Varga Sz., Lasztovicza Á., Kovács B., Losonczi, Varga A., Patai D.
Csere: Makó Zs., Györgye D., Hatvani
Edző: Makó Zsolt

A Kecel FC II. csapata
-Hirdetés-

Kecel FC II.: Tóth T. – Gébl, Kovács N., Varga F., Orcsik, Prucser Zs., Balogh Z., Tamaskó Z., Holczimmer T., Tamás G. Császár Zs.
Csere: Szabadi, Doszpod F., Schuszter André.
Edző: Doszpod Ferenc

A sportszerű találkozón a csapatoknak nem csak egymással, hanem a zord időjárással is meg kellett küzdeniük. Nagyon jó iramú mérkőzést játszottak a csapatok az időjárási körülmények ellenére. A találkozón a keceliek szereztek vezetést Tamás Gábor révén (0-1), amire Hatvani Krisztián válaszolt (1-1).

A kaskantyúiak a második félidőben Makó Zsolt (2-1) és Patai Denisz találataival fordítottak 3-1-re. A találkozó további részét a keceliek bírták jobban, és előbb Császár Zsolt szépített (3-2), majd Kovács Norbert egyenlíteni is tudott (3-3). A találkozó végén előbb a keceli Schuszter André két góljával született meg a vendégek 5-3-as győzelme.

Kaskantyúi FSE – Kecel FC II. 3-5 (1-1)
Virág Tibor
Virág Tibor – Kaskantyúi FSE elnöke:

-A mai mérkőzésen az alap kezdő csapatunkból nyolcan hiányoztak nyaralások és egyéb elfoglaltságok miatt. A keceliekkel nagyon jó kapcsolatot ápolunk és már több éve a bajnoki rajt előtti utolsó nyári felkészülési mérkőzésünket velük játsszuk le. Gratulálok a csapatunknak, mert akarásból és kitartásból jelesre vizsgáztak a fiúk. Fordítani tudtunk 0-1-ről úgy, hogy már 3-1-re is vezettünk, és ha nem fogy el az erőnk a hatvanadik perc körül, akkor még akármi is lehetett volna. A találkozó hajrájában kijött, hogy az ellenfelünk heti két edzéssel készült.
Most a sok hiányzó miatt igen tartalékosak voltunk, de csapatunk így is tisztességgel helytállt. A fiúk megmutatták, hogy bármikor, bármilyen körülmények között lehet rájuk számítani.
Gratulálok az ellenfélnek is, sok sikert kívánok nekik a jövő héten Kunfehértóval kezdődő szezonjukhoz.

A mérkőzés után közösen elfogyasztottunk egy vacsorát, ami jól mutatja, hogy a két csapat közt kiváló baráti kapcsolat van. Úgy gondolom, hogy minden csapatnak ilyen barátságban kellene lennie egymással, hiszen ez amatőr liga és nem szabadna ölre menni pár pontért. Sajnos azt látom hogy a következő szezonban vérre menő csaták és sok-sok ellenségeskedés lesz egyes csapatok között. A mai nap pozitívuma számunkra, hogy a próbajátékon levő Markó Bence, aki a Kiskőrösi LC játékos kapusa hozzánk igazol, mivel mindkét félnek elnyerte tetszését a mai játéka.
Örömmel mondhatom el, hogy a nyár során a távozók tekintetében nem volt nagy játékosmozgás keretünkben, hiszen mindössze Lengvári Szabolcs igazolt el tőlünk Kiskőrösre. Új játékosként érkezett hozzánk Kovács Dorián kapus Hartáról, Heftner Richárd Vajátáról, Patai Denisz és Györgye Dávid Tabdiról, valamint Lasztovicza Ákos Csengődről.
A bajnokságra heti egy edzéssel készültünk, amelyet Kiskőrösön tartottunk meg, mely lehetőség biztosítását ezúton is szeretném megköszönni a Kiskőrösi LC vezetésének. Úgy gondolom, hogy a bajnokság a Kunfehértó és az Izsák szereplésével erősödik, de így is szeretnénk az első hat között végezni.

Doszpod Ferenc – Kecel FC II. edzője:

-A bajnoki rajtra a nyár során heti két edzéssel és több felkészülési mérkőzés lejátszásával próbáltunk minél jobb formába kerülni. Az edzőmérkőzések során pályára léptünk a megyei I. osztályú Kecel FC, a Kiskőrösi LC II., a Jakabszállás és most a kaskantyúiak ellen. A mutatott játékot tekintve voltak biztató jelek, de hibák is, amire majd oda kell figyelnünk. A legnagyobb erősítésnek azt gondolom, hogy a tavalyi csapatot sikerült együtt tartani és nem volt távozónk. Új játékosként érkezett hozzánk a soltvadkerti, de legutóbb a megyei III. osztályú Homokmégyben szereplő Holczimmer Tamás, Marton István, valamint Bereczki Gábor, Császártöltésről pedig Schuszter André.
A csapattal a célunk az, hogy idén is az élmezőnyben végezzünk és az 1-5. helyek valamelyikét megszerezzük.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (31 db kép)
MEGOSZTÁS