Két év után ismét a hagyományos programokkal zajlik majd a Kiskőrösi Szüret és Szlovák Nemzetiségi Napok ünnepségsorozat. A háromnapos, kora őszi fesztiválon idén már nem marad el a szüreti felvonulás sem, mely szeptember 4-én vasárnap 14 órai kezdettel halad el a városközpontban a Petőfi úton. A felvonulást bárki nyomon követheti élőben a ledfalon is.  

A rendezvény kapcsán Szőllősiné Baranyai Katalin fő szervező nyilatkozott a Kiskőrös TV-nek. 

-Hirdetés-

„Az előző években sajnos több felvonulás is elmaradt, melyeket sokan hiányoltak. Így az eltelt két év után nagyon nagy lelkesedéssel vágunk bele és szeretettel várjuk a lovasokat. Azt szeretnénk, ha minél többen eljönnének. Reméljük, hogy most már meg tudjuk majd rendezni minden évben” – mondta el Szőllősiné Baranyai Katalin, aki az esemény aktív résztvevője is. 

A szüreti felvonulásra az összes környékbeli településről érkeznek feldíszített fogatok, hintók, lovaskocsik és népviseletbe öltözött lányok, legények vonulnak majd végig Kiskőrös utcáin. Az idei felvonulás résztvevői a piactérnél gyülekeznek majd, ahol a szervezők megvendégelik őket. 

„Átvonulunk először a városközponton, onnan lekanyarodunk a Batthyány Lajos útra, majd a Klapka kereszteződésén át haladunk a Komáromi utcán és a Radnótin, majd a Csokonai utcán a Kurta étterem előtt. Ott átvonulunk a Thököly utcán majd a nagylámpás kereszteződésen át a Bajcsyra. A Tesco előtt a Kossuth utcán, majd a Sárkány Józsefen és a Rákóczi utcán át a Damjanich utcán vissza a piactérhez” – tette hozzá Szőllősiné Baranyai Katalin

A menet elején az első hintóban a hagyományoknak megfelelően ott lesz Domonyi László polgármester is, aki a főtéren köszönti a nézőket. A második hintóban a testvérvárosok képviselői kapnak helyet. 

Tehát érdemes lesz kilátogatni szeptember 4-én vasárnap 14 órakor a főtérre. 
A szervezők arra hívják fel a nézők figyelmét, hogy legyenek nagyon óvatosak, az autósok pedig türelmesek a felvonulás útvonalán. 

Forrás: Kiskőrös TV 
Kiemelt kép: VIRA.HU archív fotó 

MEGOSZTÁS
Írta: vira