A tavalyi évhez hasonlóan idén is a Kiskőrösi Labdarúgó Club szervezi meg a Fakupa Kispályás Amatőr Labdarúgó Bajnokságot. Az elképzelések szerint most is lenne egy körmérkőzéses alapszakasz, ami után a rájátszásban dőlne el a helyezések sorsa.

A egyesület tájékoztatása szerint a bajnokságba való nevezés határideje augusztus 31. szerda 24.00 óra. A nevezési lap elküldését a kiskorosfoci@gmail.com címre várják az említett határidőig. A bajnokságban indulni szándékozó csapatoknak mindezzel párhuzamosan 80.000 forint nevezési díjat is szükséges befizetniük a Kiskőrösi Labdarúgó Club számlájára, amely a Takarékbank Zrt-nél van vezetve az 52500075–11045665-00000000 számlaszámon – az utalás során kérik a nevező csapat nevét feltüntetni a közlemény rovatban.

-Hirdetés-

Az ősz folyamán a városi sporttelepen felújítási munkák zajlanak, ezért a mérkőzések a Szabadidő Parkban kerülnek megrendezésre. A bajnokság tervezett létszáma 12 -14 csapat. A tervezett létszám és világítás hiánya miatt a játéknapokat és a kezdési időpontokat ehhez igazították. A végleges lebonyolítási rend kialakítására a nevezést követően, szeptember 3-án kerül sor, ami után azt a szervezők kiküldik a bajnokságba benevezett csapatoknak.

Az elképzelések szerint a bajnokság egy alapszakasszal indulna körmérkőzéses rendszerben szeptember 5-én a Szabadidő Parkban, amit követően az alsóházban és a felsőházban folytatódnának a küzdelmek. Meg kell említeni, hogy az alapszakasz helyezettjei nem kapnának elismeréseket, a szezon végén pedig az alsóház, valamint a felsőház dobogós csapatai, valamint legjobb kapusa, legjobb játékosa és gólkirálya kapna díjat.

A Fegyelmi Bizottság Dr. Hauk Gábor ügyvéd vezetésével fogja majd ellátni feladatát, mely a versenykiírás és az MLSZ szabályzat alapján hoz döntéseket. Azok a játékosok szerepelhetnek a bajnokságban, akik 2022. július 1. után az MLSZ, vagy megyei szövetség által szervezett NB osztályú, vagy megyei I. és megyei II. osztályú mérkőzésen nem léptek pályára, valamint naptári napra betöltötték 16. életévüket. A bajnokságban korosztálytól függetlenül nem szerepelhet a 2022. július 1. után pályára lépett NB osztályú, vagy megyei I., és megyei II. osztályú nagypályás játékos, igazolt futsal játékos, igazolt minifoci játékos, valamint igazolt homokfoci játékos. Nem szerepelhet továbbá külföldi bajnokságban igazolt játékos, ha 2022.07.01. után pályára lépett bármilyen osztályban.

A játékidő a korábban megszokott 2 x 30 perc (futó óra) lesz. A benevezhető csapatlétszámot 15 főben maximálták, akik közül egy időben a mérkőzéseken 6 fő (1 kapus + 5 mezőnyjátékos) tartózkodhat a pályán.

MEGOSZTÁS