A „Társadalmi együttműködést erősítő programok Kiskőrösön” című projekt keretében családi napot szerveztek augusztus 26-án délután a kiskőrösi Alkotóházban, mely már eddig is számos rendezvénynek adott otthont. A rendezvényen fellépett Oláh Gergő is, az X-Faktor harmadik szériájának győztese. 

-Hirdetés-

„Idestova lassan egy éve működik ez a programsorozat, amelyben különböző terápiás foglalkozásokat tartunk a gyerekeknek, illetve felnőtteknek, szóval együtt lélegzünk. Továbbá koncertsorozatunk is van. Minden olyanféle tevékenységet folytatunk itt az alkotóházban, hangsúlyozom nemcsak roma embereknek, hanem magyaroknak is melyek a közös együttélést segítik” – mondta Kunhegyesi Ferenc.

A családi nap alkalmával programokkal, játékokkal és műsorokkal várták a gyerekeket és a felnőtteket az alkotóházba pénteken délután.

Gyenizse Ágnes pedagógus és lánya készítették az arcfestéseket

A program keretén belül 14 órától lehetőség volt védőnői tanácsadásra kismamáknak, vérnyomás és testsúlymérésre az EFI jóvoltából, továbbá bemutatásra kerültek elsősegélynyújtási alapismeretek is a Kiskőrösi Mentő Alapítvány munkatársainak segítségével.

A Kiskőrösi Mentő Alapítvány munkatársainak útmutatásával gyakorolhatták az újraélesztést az érdeklődők

A gyerekeknek játéksarokkal és arcfestéssel is kedveskedtek. Az esemény sztárfellépője Oláh Gergő volt.

Sokan megörökítették Gergő fellépését

Kunhegyesi Ferenc elmondta, hogy már harmadik éve dolgozik együtt Oláh Gergővel a Nemzetiségi Roma Módszertani Oktatási és Kulturális Központnál, melyet a pécsi Gandhi Gimnázium alapított 2015-ben. 

Különböző érzékenyítő programokat tartottunk általános iskolákban a gyerekek számára. Mintaképként, illetve figyelemfelhívásként vagyunk jelen egy-egy kis előadáson. Meg szeretnénk őket erősíteni abban, hogy mindaz, amit elképzelnek az életük során, azt vigyék végig. Főleg a kezdeteknél bízzanak magukban” – tette hozzá. 

Közös fotók is készültek az énekessel

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (68 db kép)
MEGOSZTÁS