A megyei III. osztályú labdarúgó bajnokság közép csoportjának első fordulójában a Kaskantyúi FSE gárdája a Császártöltési EFSK együttesét fogadta hazai pályán. Az augusztus 27-én lejátszott találkozó nagy küzdelmet hozott, melyen egyetlen gól döntött a három bajnoki pont sorsáról.
A Kaskantyúi FSE csapata

Kaskantyúi FSE: Vereb – Matolcsi, Bartha, Varga Sz., Győrfi (Heftner), Lasztovicza Á. (Bránya), Szabó K., Varga M. (Sárdi), Kovács B. (Makó), Gyöngyösi, Kovács K.
Edző: Makó Zsolt

A Császártöltési EFSK csapata
-Hirdetés-

Császártöltési EFSK: Stefánovics – Vargacz (Schaffer), Árvai, Huber, Májer, Varga L., Varga Z., Wiedner, Szarvas, Gyurászovics (Barabás), Kiss L.
Edző: Kiss László

A találkozó gyászszünettel kezdődött, amely során a kaskantyúiak játékosa, Molnár Dániel közelmúltban elhunyt testvérére, Molnár Zalánra emlékeztek egyperces néma fejhajtással.

Az első percektől kezdve a hazaiak voltak mezőnyfölénybe, a császártöltésiek szervezetten védekeztek és megpróbáltak hosszú indításokkal kontratámadásokat vezetni. A hazaiak előtt adódott a 13. percben az első nagy helyzet, amikor egy jobb oldali beadás után Gyöngyösi Ádám a kapufát találta el. Ezt követően a küzdelem dominált a két csapat között, kevés helyzettel. A 36. percben a császártöltésiek előtt adódott lehetőség, de Wiedner Viktor a felső lécet találta el. A 39. percben a hazaiak előtt adódott gólszerzési lehetőség, amikor egy élesen középre lőtt labdába Vargacz Ferenc ért bele és lábáról a felső lécre pattant a labda. Az első félidő végén is a kaskanytúiak lőhettek volna gólt, de Kovács Krisztián mintegy 10 méterről tiszta helyzetben a kapu fölé lőtte a labdát.

A második félidő elejét jól kezdték a hazaiak és az 50. percben büntetőhöz jutottak, miután Lasztovicza Ákost buktatták a tizenhatoson belül. A jogosan megítélt tizenegyest a sértett végezte el, aki gyengén a kapu középső részére lőtte a labdát félmagasan, és így a vendégek kapusa Stefánovics Máté hárítani tudott. Ezt követően a második félidőben esetenként kettészakadt a pálya, mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de a végjátékokban pontatlanok voltak a csapatok. Amikor már mindenki elkönyvelte, hogy gól nélküli döntetlennel zárul a találkozó, akkor a kaskantyúi Varga Szabolcs mintegy 30 méterről lövésre szánta el magát, ami után a labda védhetetlenül vágódott a bal felső sarokba. Talán a forduló gólját lőtte a hazaiak játékosa, amivel a kaskantyúiak 1-0-ra nyertek.

Kaskantyúi FSE-Császártöltési EFSK 1-0 (0-0)

Virág Tibor – Kakantyúi FSE elnöke:

-A mai találkozóra néhány hiányzótól eltekintve a legjobb játékoskeretünkkel tudtunk kiállni, de ennek ellenére nagyon nehezen tudtuk legyőzni a császártöltésieket. A vendégek nagyon megnehezítették a dolgunkat, jól bántak a labdával és a rutinos játékosiakkal szervezetten védekeztek. Sajnos nem azt játszottuk ma, amit kellett volna és az biztos, hogy a következő, kunfehértói mérkőzésünkön ez a teljesítmény kevés lesz. Nagyon sajnálom, hogy a második félidőben büntetőt hibáztunk, mert akkor bő fél óra volt még hátra és szerintem teljesen másként alakult volna a találkozó. A legfontosabb az, hogy nyerni tudtunk és egyben gratulálni szeretnék az ellenfelünknek, mert idős korukat meghazudtoló módon küzdöttek, hajtottak az utolsó percig.

Kiss László – Császártöltési EFSK edzője:

-Figyelemmel voltam az előzetes hírekre, miszerint a kaskantyúiakat fiatalok, képzett labdarúgók alkotják. Ennek megfelelően úgy készültünk a mérkőzésre taktikailag, hogy nagyrészt védekezésre kényszerülünk majd. Bíztam abban, hogy szervezetten tudunk védekezni és néhány kontratámadásunk majd lesz, amiből helyzeteket tudunk kialakítani. Az előzetes várakozásunknak megfelelően alakult a találkozó és az eltervezett taktikánkkal játszottunk végig. A kontratámadásinkból volt több gólszerzési lehetőségünk is, de sajnos nem tudtuk kihasználni. Ez egygólos mérkőzés volt, melyen sajnos a mindent eldöntő találatot nem mi szereztük. Le a kalappal a csapatunk előtt, mivel hozzánk képest egy jóval fiatalabb gárdával szemben voltunk az utolsó pillanatokig partiban, és a játékosaink küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak. Amit beletettünk a mérkőzésbe és a hozzáállásunk alapján úgy gondolom, hogy rászolgáltunk volna az egy pontra, de ilyen a foci, most egy jól eltalált lövés döntött.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (46 db kép)
MEGOSZTÁS