Folytatódik a Gyerekektől-gyerekeknek mesesorozat. Ma Barna Dorka, Kóczián Anna Sára és Kovács Lia (Bem iskola, nemsokára 3.c) meséje következik. Mindketten állatos témában írtak, azért választottam a mai napra az ő három, rövidebb meséjüket. A hasonló szereplők oka, hogy egyik magyarórán, amikor helyettesítettem, minden gyermek mondott egy szereplőt, amit felírtunk a táblára, és ezekből a lehetőségekből lehetett főhőst választani.

Barna Dorka: Mia és a delfinek

A kép forrása: pixabay.com/paulbr75
-Hirdetés-

Egyszer volt, hol nem volt, még az Óperenciás tengeren is túl, élt egy delfin. De most, ha belegondolok, pont a tengerben. Az volt a neve, hogy Dudu.

Egyik nyáron megismerkedett egy kislánnyal, akit Miának hívtak. Sokat labdáztak, úsztak, lubickoltak a hűs tengervízben. Egyik reggel Mia kissé furcsállta Dudu viselkedését. Föl-alá úszkált és idegesen sivalkodott. Mia ijedtségében szólt Gergő vízimentő bácsinak, aki értesítette a tengeri állatmentőket. Vincucu az állatmentőket kérdezte, hogy mit történt. Mia mindent elmesélt. Majd Vincucu a búvárfelszerelésével követte a tenger mélyére Dudut. Meglátott egy hajóroncsot. Meglátta, hogy Dudu beszorult, és Vincucu hősiesen kimentette.

Mia ennek nagyon megörült, és azt mondta nekik: “Ti vagytok a hős királyfik!”

Kóczián Anna Sára: Az elefánt

A kép forrása: pixabay.com/picsbyjameslee

Egyszer volt, hol nem volt egy elefánt.

Ennek az elefántnak voltak barátai. Ők voltak a panda, a zsiráf, a cica és a kutya. Az elefánt a barátaival kiment a szivárványhoz, és jókat nevettek, játszottak, beszélgettek. Aztán elkezdett esni az eső. Egy telefonálás utána kimentek a kiülőhöz és a nap újra kisütött.

És a barátok újra együtt játszhattak.

Kovács Lia: Virágos rét

A kép forrása: pixabay.com/kudybadorota

Egyszer volt, hol nem volt egy ló. Azon lovagolt egy királynő. Egyszer elmentek egy virágos rétre. Ott találkoztak Gergő királyfival, Vincucuval és Sárikával, aki egy delfinen lovagolt. Gergő királyfi egy zsiráfon, Vincucu pedig egy pandán.

Addig mentek, míg oda nem értek. Itt a vége, fuss el véle!

A kiemelt kép: pixabay.com/zenitmkt

MEGOSZTÁS