A megyei III. osztályú labdarúgó bajnokságban szomszédvári összecsapásra került sor augusztus 31-én az esti órákban. A bajnokság első fordulójából elhalasztott mérkőzésen a Vadkert FC-Soltvadkerti TE II. csapata hazai környezetben fogadta a Tázlári FC gárdáját.

Vadkert FC-Soltvadkerti TE II.: Frittmann (Vágó) – Balogh A. (Sztraka), Rózsa, Gaál, Katzenbach (Bánszki), Sztankovics (Font), Pálinkás (Török), Soporoni (Varga B.), Windecker, Tasnádi (Somogyi), Radics.
Technikai vezető: Frank Gábor

A Vadkert FC-Soltvadkerti TE II. csapata
-Hirdetés-

Tázlári FC: Berta – Huszár, Lehoczki, Kószó, Csigi, Lucza, Forgó, László, Jusztin N. (Bálint), Horváth I., Kiss T. (Jusztin F.).
Technikai vezető: Bálint István

A Tázlári FC csapata

A találkozót a soltvadkerti műfüves játéktéren rendezték meg 18.30 órai kezdettel, ahol a második félidőt villanyfényben játszották le a csapatok. A mérkőzés elejétől kezdve nagy mezőnyfölényben játszott a soltvadkerti együttes és voltak helyzeteik, de nehezen tudták feltörni a lelkesen és szervezetten védekező tázláriakat. A hazaiak a 25. percben szerezték meg a vezetés Pálinkás Zoltán révén (1-0).

A szünet után is többet birtokolta a labdát a hazai gárda és a 69. percben Sztankovics István találatával már kétgólos előnyük volt (2-0). A 74. percben pedig Varga Bence gólja állította be a 3-0-ás végeredményt. A tázláriak szórványos ellentámadásiból a legnagyobb helyzet a 80. percben alakult ki, amikor Jusztin Norbert szép lövése után a kapufáról kifelé pattant a labda. A végig védekezésre kényszerülő tázláriak ellen megérdemelt, magabiztos győzelmet arattak a soltvadkertiek.

Vadkert FC-Soltvadkerti TE II-Tázlári FC 3-0 (1-0)

Frank Gábor – Vadkert FC-Soltvadkerti TE II. technikai vezetője:

-Az elmúlt szezon végén nem álltunk le teljesen a csapattal és heti egy alkalommal volt edzésünk. A nyári alapozó időszak öthetes volt, amikor az edzések mellett felkészülési mérkőzéseket is játszottunk. A játékoskeretben voltak változások, de elsősorban olyan tekintetben, hogy soltvadkerti kötődésű labdarúgók érkeztek hozzánk. A tavalyi együttesből Schiszler Tamás abbahagyta az aktív játékot, akitől ősszel majd egy búcsúmérkőzés során szeretnék elköszönni. A klubnál utánpótlás edzői feladatokat is ellát Papp Róbert, így rá a továbbiakban kevésbé számíthatunk. Érkezett hozzánk Font Norbert Homokmégyről, Pálinkás Zoltán hosszabb sérülése után ismét edzésbe állt, Katzenbach Imre a kiskunhalasi ifjúsági csapattól jött vissza, a munkahelyi elfoglaltsága most már lehetővé teszi Balogh Attilának, hogy számítani tudjunk rá, valamint az Akasztóról leigazolt Bánszki Dávid is próbál majd a mi csapatunkban szerepelve minél jobb formába kerülni. Idén a tavalyinál bővebb a keretünk és ennek köszönhetően bátrabban cserélhetünk és több taktikai variációt is alkalmazhatunk a mérkőzéseken. A mai találkozón nyújtott teljesítményüket befolyásolta a műfüves játéktér, mert hónapok óta nem edzettünk ezen. Végig mezőnyfölényben voltunk, helyenként felborult a pálya a mi javunkra, de a támadások végén nem hoztunk olyan jó és gyors döntéseket, amivel több gólt szerezhettünk volna. A tavalyi évhez hasonlóan a dobogón szeretnénk végezni és úgy gondolom, hogy ehhez megfelelő képességű játékosállománnyal rendelkezünk, de erős a bajnokság, így minden pontért nagyon meg kell küzdenünk.

Bálint István – Tázlári FC technikai vezetője:

-A korábbi évekhez hasonlóan most is nagy várakozással készültünk a találkozóra, amely esélyese a bajnokság élcsapatának számító soltvadkerti együttes volt. Mi egy kis település csapata vagyunk, így nálunk a jó csapatszellem kialakítása a legfontosabb és mindent megteszünk annak érdekében, hogy Tázláron a sportélet működjön. Igyekezetünk jó teljesítményt nyújtani és a lehetőségeinkhez képest ezt meg is tettük. A mérkőzés túlnyomó részében védekezésre kényszerültünk, a második félidőben el is fáradtunk és mindent egybevetve reális eredmény született. Az alap csapatunkból a mai napon három védekező játékosunkra nem számíthattunk, így kényszerből őket a támadósorból pótoltuk, ami miatt nem igazán tudtunk veszélyes akciókat vezetni. Nagyon sajnálom, hogy a mérkőzés hajrájában a lövésünk után a kapufáról kifelé pattant a labda, mert egy kis szerencsével gólt is szerezhettünk volna. Komolyabb célokat nem fogalmaztunk meg, szeretnénk jó mérkőzéseket játszani és tisztességgel helyt állni a bajnokságban.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (33 db kép)
MEGOSZTÁS